Hoppa till sidans innehåll

Året har på många sätt varit annorlunda framförallt har vi fått göra stora förändringar för att anpassa oss till rådande restriktioner pga Covid-19. Vi har fått stänga vårt café, begränsa antalet elever per lektion så igenridningar har inte kunnat göras som förut. Juniorer har fått ta med sig en medhjälpare, vuxna har fått komma själva och vi har inte tillåtet någon publik. Vi har dessutom fått ställa in våra återkommande arrangemang som klubbtävlingar, spökstigen och det traditionella luciafirandet.

 

Tack alla för att ni hjälpt oss att följa de restriktioner som vi behövt anpassa oss till för att kunna hålla verksamheten i gång vilket för oss har varit så viktigt. Vill även passa på att tacka alla som hjälpt till i verksamheten under året för att kunna hålla den i gång med både stort och som smått.

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2020


Verksamheten

Ridlektionerna har varit 21- 24 st uppdelade på 6 dagar i veckan:

3 nybörjarlektioner, 6-7 grupper med i huvudsak vuxna ryttare och ungdomar varav 2 förmiddagslektioner, 1 nybörjargrupp och 2 med hoppinriktning.

Även om situationen varit svår i övriga samhället har vi kunnat starta flera nybörjargrupper för barn vilket är glädjande.

Därutöver har vi även kunnat ha en hel del privatlektioner både egen häst eller lektionshäst.

Vår populära ”prova på ridning” fick vi tyvärr under våren ställa in och de ryttare som frekvent brukade rida fick en egen lektionstid. Under hösten startade vi på nytt upp ”prova på ridningen ” men med föranmälan för att kunna säkra antalet närvarande personer.

Vårt samarbete med Uddevalla gymnasieskola/GLU och har fortsatt med 2 elever hos oss 2-3 dagar i veckan.

Då det inte gick att genomföra alla läger före sommaren så förlängde vi lektionsterminen. Glädjande nog kunde vi genomföra flera dagläger under augusti.

I slutet på september hade vi besök av Västergötalands Ridsportsförbund för att se så vi uppfyller de krav och riktlinjer som ställs på oss för att få bedriva ridskoleverksamhet. Vi fick med beröm godkänt.

 

Personal

Lektionerna har bedrivits med hjälp av våra lektionshästar, som i år har varierat i antal mellan 15 – 20 st varav 10-11 även är ägda av FRK, och våra instruktörer: Marianne och Catta. Övriga medarbetare under 2020 har varit Carina, Zaid, Liv, Jamilla, Tanya och Caroline. Under året har vi också haft god hjälp av Hanna, Sara, Jessica, Ellinor och Clara i det dagliga arbetet.

Vi har även haft god hjälp av praktikanter under gångna året och som vanligt god hjälp av alla våra medlemmars ideella arbete!

Under 2020 har vi fortsatt vårt med de etablerade tränarna Emelie Cajsdotter, Ida Hansson (löshoppning), Traudi Björling (dressyr) och Mathilda Persson (hoppning). Vi har även utökat med dressyrträning för Eva Ljungmark som brukar vara domare hos oss på både Pay&Ride och sommardressyren.


Hästarna

FRK hästar 2020 var: Sandic, Sir Canny, Agent Russin, Bambi, Lissi, Lasse, Snowman, Eddie, Elsa, Oboy, Angel, Lollo och Musse (Muskron). Tyvärr fick Sandic och Lissi galoppera vidare på de gröna ängarna under året. Lasse arbetade till semestern och fick sedan gå i en välförtjänt pension.

Efter mycket letande hittade vi i slutet av året äntligen en Nordsvensk brukshäst som vi fått sponsrad av Högsäter Kommuns Hästförsäkringsbolag. Utöver villkoret att det skulle vara en Nordsvensk brukshäst skulle den även kunna både köras och ridas. Muskron även kallad Musse är både körd och riden sedan tidigare.

Inlånade under 2020 var: Prinz, Mirja, Prince Harry, Bella, Tequila, Mimmi, Jerry, BamBam, Cruzze, Jalle, Mickan, Molly, Elektra, Snövit, Olympia, Pluto och Wilma.

Några inlånade hästar har under året lämnat oss medan andra har tillkommit. Vi tackar ägarna för att vi får låna dessa fina hästar och ponnyer!  

 

Café

På grund av Covid-situaionen har vi inte kunnat hålla cafét öppet men hoppas snart kunna öppna igen.

 

Medlemsstallet

Medlemstallet har under året fyllts med både nya och gamla hästar. Mycket roligt att vi fortsatt har flera ponnyer installade, fler än på många år. De uppstallade har bidragit med bla “stalltjänst” tillsammans med våra elever.

 

Fastigheten

De två bostadshusen som tillhör fastigheten har varit uthyrda under året. Vi har under 2020 fått problem med en vindlucka i ridhuset och vi kommer behöva se över taket på det röda huset framöver. I det gula huset har det gjorts en provtryckning av skorstenen som blev godkänd. Det finns dock några anmärkningar på tex lösa stenar som kommer att behöva åtgärdas.

Våra hagar har under året kompletterats med grus vid ingångarna.

Aktiviteter

Tyvärr kunde vi inte genomföra några av våra stora aktiviteter som Spökstigen eller luciafirande under 2020 pga rådande Covid-restriktioner.

Norra Älsvborgs hästavelsföreningen har under året haft sin premiering hos oss.

Grönt kort kurs påbörjades i februari men kunde inte slutföras pga restriktionerna. Vi har under året tittat på alternativa utbildningsmetoder för att kunna slutföra och för att kunna hålla en ny kurs under 2021.

Under året har FRK haft olika försäljningskampanjer för att ”dra in” pengar till verksamheten

Försäljning

Förtjänst

New Body

10 000 kr

Ullmax

2 500 kr

Spicy Dream (kryddor)

1 509 kr

Bambusa (sockor)

56 000 kr

Bingolotter

25 232 kr

Kakservice

8 025 kr

 

Vi tackar alla er som hjälpt till att sälja och ni som handlat!

 

Tävlingar

Våra traditionsenliga Påsk och Halloween hopptävlingar kunde vi tyvärr inte genomföra men vi anordnade hoppning för alla lektionsgrupper runt påsk med möjlighet att köpa en rosett.

Under våren anordnades en pay and jump och under sommaren hade vi en öppen bana.

I september hölls en hopptävling för ponny och häst. Ponnyhoppning  var första deltävlingen i Gota Cup.

Tyvärr kunde vi inte genomföra övriga planerade tävlingar som hoppning för häst eller sommardressyr.

 

FRKs deltagande i tävlingar

Då det under hösten blev godkänt att tävla för barn och ungdomar startade vi i Gota Cup för ponny. Vi vill rikta ett stort tack till Ellinor Edell och Linda Hansson som tagit hand om våra fantastiska tävlingsekipage.

I år är det av förklarliga skäl färre som löst licens för tävling men vi hade ändå 25 ryttare som löste licens för att få tävla för FRK. Om man ser på antalet ihopsamlade poäng bland de som tävlat på regional tävling eller högre under 2020 så lyckades dessa bäst:

Hoppning Häst – Frida Axelsson och Linda Hansson

GRATTIS!!!

Vi har även många ekipage som gjort fina resultat på lokal/1* tävling.

 

Stort TACK till alla frivilliga vid stalltjänst mm, alla funktionärer vid tävlingar och arrangemang och naturligtvis ALLA SPONSORER, ingen nämnd och ingen glömd, det är NI som gjort det möjligt!

 

 

Uppdaterad: 25 FEB 2021 16:43 Skribent: Marianne Göthberg
Epost: This is a mailto link

 Lizzie och Önne i snön

 

Vi ingår i SVRF 

 

 Vi samarbetar med Sisu 

n1046923386_30266619_792474

ponnylag dressyr 2013Marianne kör släde med Prinsen

263114_234637789899501_5921616_n

Marianne o Yamaica

30896_124840077545940_100000598444859_199112_7620849_n

 

NÅGRA AV VÅRA SPONSORER..

Genom Sopnsorhuset kan 

du sponsra FRK 

 

 

 dalsbanken

 Gå med i Granngårdens kundklubb och stöd FRK 

 

 

ragnerudsjöns camping

 

 

 

" " " "

 

Postadress:
Färgelanda RK - Ridsport
Slätthult 182
45893 Färgelanda

Besöksadress:
Slätthult 182
45893 Färgelanda

Kontakt:
Tel: 052822122
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

""