Hoppa till sidans innehåll

Cykelns dag 26 april 2014


Ett alldeles fantastiskt väder denna Cykelns dag som arrangerades av Färjestadens Motion IF. Cykelns dag som i år kördes för 6:e året och som funnits av och till på riksnivå. I år har cykelhandlarna och Cykelförbundet valt annat datum, 10 maj och det passar inte alls oss ölänningar då det är Kyrkstafetten och undertecknad är och cyklar Hjälmaren runt.

Hela 22 cyklister hade samlats vid Cykelaffären och gemensamt i ett mycket lugnt tempo cyklade vi de 4,5 milen till Köpingsvik, gemensamt så när som på sista kilometern då någon fick ett fikaryck och drog med sig ett antal cyklister så vi kom inte riktigt tillsammans till Konditoriet. Där bjöd föreningen sina cyklande medlemmar på fika och vi umgicks en stund. Efter fikan delade vi upp oss i ett par grupper och cyklade i två olika tempon hemåt, en direkt och lugnt, ca 8 mil. Den andra en extra sväng via Stacketorp och Möckleby i ett snabbare tempo, ca 11 mil.

Ett härligt gäng som cyklade med "gamla" gänget som började cykla ihop för 40 år sedan Erik Petersson, Olle Johansson, Tomas Larsson, Karl-Erik Sjöberg och Gösta Kullman. Sedan ett stort gäng med nya (vissa har varit med ett tag men jämförelsevis nya) Thomas Ekström, Matz och Gabriella Elisson, Joakim Hultqvist, Majvor och Hanna Palm, Christer Averbo, Jonas Lövström, Anna Lindqvist, Åke Andersson, Iris Wanglin, Marcus Tinnert, Anders Olsson, Anders Liljencrantz, Kenneth Birath, John-Olof Olsson. Föreningen fick 6 nya medlemmar med denna aktivitet.

CD14 Matz och Anna drar klungan i god ordning

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:32 Skribent: Tomas Larsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Färjestadens Motions IF - Skidor
Erik Petersson, Storgatan 9
38631 Färjestaden

Kontakt:
Tel: 0768636532
E-post: This is a mailto link

Se all info