Hoppa till sidans innehåll

Glasrikeresan 2009


Av Leif Nilsson

Glasrikeresan hade premiär den 29:e augusti. Matz Elisson och jag hade anmält oss till den långa banan som mäter 22 mil. Det fanns även en variant på 12 mil. Loppet var upplagt som en tävling med ett förstapris på 60.000 kronor. Ville man inte var med och slåss om prispengar kunde man cykla loppet som ett vanligt motionslopp.

Det var lite av folkfest i Kosta denna dag. Mycket folk utöver de ca 300 som skulle cykla. Starten var riktigt mäktig, när alla cyklister släpptes iväg samtidigt prick kl. 8.00. Längst fram i startledet stod eliten därefter fyllde man på med motionärerna.

Första 4-5 milen gick ute på landsvägen ner mot Lessebo via Lenhovda. Därefter kom vi in på en otroligt fin cykelväg ner mot Ljuder och Vilhelm Mobergs trakter. Här kom också den första riktiga prövningen när vi kom in på grusväg innehållande den brantaste stigningen på hela resan. Det här med grusväg var ju nytt för de flesta men det var inga större problem att köra. Efter varvningen i Kosta när 12-milarna gått i mål, blev det glesare med cyklister. Därför blev det en del ensamcykling på den fortsatta färden mot Målerås och Alstermo. Efter ostkaka med grädde och sylt i Madesjö var det fyra tuffa mil kvar till Kosta. Det var uppför mest hela tiden, vinden som ökat på låg emot oss. De sista krafterna gick åt vid den sista grusetappen på en mil innan målgång i Kosta.

I det stora hela var det ett annorlunda men krävande och mycket väl arrangerat motionslopp. En underbar natur att cykla i och det här med grusväg ska man inte bli avskräckt för. Resultat finns utlagt på deras hemsida www.glasrikeresan.se

 

Uppdaterad: 27 MAJ 2012 13:43 Skribent: Tomas Larsson

Postadress:
Färjestadens Motions IF - Skidor
Erik Petersson, Storgatan 9
38631 Färjestaden

Kontakt:
Tel: 0768636532
E-post: This is a mailto link

Se all info