Hoppa till sidans innehåll

Post-SM på cykel 2010


Lördag 11 september arrangerades Post-SM på cykel i Lundegård. Posten i Kalmar stod som värd detta år, ett arrangemang som byter plats mellan åren, i fjol Halmstad. Färjestadens Motions IF var behjälplig vid start/mål samt hade flaggvakter utmed banan. Det kördes en elitklass med ca 70 deltagare, 70 km. Två motionsklasser 28 samt 42 km med 730 deltagare. Första start gick 12.00 från Lundegårds Camping då man släppte iväg alla elitcyklisterna på en gång. Eliten uppdelad i 5 klasser, senior, män 40 -50 -60 och en damklass.

Vädret kunde inte bättre vara med ljumma sydliga vindar, bara lite blåst och lagom till starten kom solen. Alla verkade mycket nöjda med både vädret och arrangemanget.

Detta var ett SM i cykel för postanställda men tre av de inbjudna danskarna var ofina nog att passera först över mållinjen. I motionsklassen togs inga tider men nämnas kan att Johan Palm, Färjestaden var först i Motion 42 km.

På kvällen firade man sina prestationer med fest på anrika Lundegårds Festplats med en mycket god buffé, underhållning med en Elvisinspirerad show av och med Birger "Biggan" Olsson (Trio Memphis) Ölands egen Elvis och efter detta dans till CC & Lee kända från Dansbandskampen i TV, disco fanns även för de som gillar det. Vi som varit funktionärer var också inbjudna.

Vi själva kände oss mycket nöjda med vår insats och fick beröm från flera håll. Vi som var funktionärer för FMIF: Tomas Larsson, Erik Petersson, Gösta Kullman, Olle Johansson, Kennet Nyberg, Birger Rickardsson, Karl-Erik Sjöberg, Inger Henriksson, Erik Olsson. Tack alla!

Uppdaterad: 27 MAJ 2012 13:43 Skribent: Tomas Larsson

Postadress:
Färjestadens Motions IF - Skidor
Erik Petersson, Storgatan 9
38631 Färjestaden

Kontakt:
Tel: 0768636532
E-post: This is a mailto link

Se all info