Hoppa till sidans innehåll

2010


Bild från Neptuni åkrar på norra udden.

 

Skansentrampen 24 juli 2010

 

Denna lördag cyklades motionsloppet som mäter knappa 22 mil. Första start klockan sju vid Skansenparken, Färjestaden för de som skulle hålla på längst. Snabbåkarna startade klockan åtta. Vädret var väl till en början ganska OK även om det duggade lätt och på norra udden var det till och med torrt till en början. Vinden var dock ganska kraftigt mot och det blev jobbigt norrut. Med tilltagande regn som höll i sig hela dagen ökade även vinden så resan ner till N.Möckleby får väl ändå anses som hyfsad. Därifrån blev det jobbigt en mil med kastbyar från NV som var mycket kraftiga (i Haga Park, S Färjestaden, hade man uppmätt 18 m/s). Temperaturen var nere i 13 grader.

Skansentrampen är ett motionslopp och då ska väl ingen nämnas extra men vi gör ett undantag för snabbast runt var Niclas Bjarnegård, Norrahammar på 5.48 följd av Lars-Erik Karlsson, Köpingsvik. Vi nämner även "10-åringen" som fick guldmedalj - Michael Carlsson, Jönköping, och "5-åringen" som fick silvermedalj - Niclas Andersson, Tranås. Prestation gjorde givetvis alla som startade denna oväderslördag. Dessvärre fick 5 bryta pga olika anledningar men mest  för att det var mycket blött/blåsigt och att man kanske inte hade kläder med för en sån här dag.

Grattis till Anette Davidsson från Kinnarp, på korta rundan, som vann en stug-weekend skänkt av Saxnäs Kronocamping, att ta ut 2011. 

I Skansenparken skulle Hotell Skansen bjuda alla cyklister på middag. På menyn stod Ölandskroppkakor som är vår alldeles speciella nationalrätt. Stefan Norén ordnade så att cyklisterna slapp stå ute i kylan och vätan. Varmt och skönt nere i garaget under SPA. Tack för hjälpen Stefan!

En minskning av deltagarantalet med mer än 60 % mot förra året får vi tillskriva SMHIs envisa ovädersrapporter som skrämde och det väder som verkligen rådde både fredag och lördag.

Ett stort tack till alla, Färjestadens Cykelaffär, Saxnäs Kronocamping, OK/Q8, Beijers, Hotell Skansen som på olika sätt sponsrat oss även övriga företag som på något sätt hjälpt oss, alla funktionärer och PRO Färjestaden som gör ett ovärderligt arbete för oss och sist men inte minst Ni cyklister som anmäler Er till våra olika lopp! 

Med hopp om sol och värme nästa år. Välkomna tillbaka!

 

Cyklade gjorde

 2 Ingvar Åhs, Österbymo

 3 Stefan Alvarsson, Hollsbybrunn

 4 Göran Berglund, Oxelösund

 5 Roland Berglund, Nyköping

 6 Leif Nilsson, Färjestaden

 7 Tomas Larsson, Färjestaden

 8 Michael Carlsson, Jönköping Guld

10 Per Holm, Ängelholm

11 Roland Johansson, Blomstermåla

12 Jörgen Karlsson, Kalmar

52 Lars-Erik Johansson, Kalmar

53 Fredrik Ekwall, Fårbo

55 Niclas Andersson, Tranås Silver

66 Åke Zakeusson, Vetlanda

68 Kenneth Hellsten, Åland

69 Håkan Ring, Ljunghem

86 Joakim Persson, Nacka

91 Niclas Bjarnegård, Norrahammar

92 Lars-Göran Petersson, Kalmar

93 Lars-Erik Karlsson, Köpingsvik

94 Björn Markström, Färjestaden

96 Kent Tigerberg, Lidköping

Ev fel? Meddela gärna oss i föreningen!

 

 

  

 

Uppdaterad: 06 SEP 2010 20:44 Skribent: Tomas Larsson

Postadress:
Färjestadens Motions IF - Skidor
Erik Petersson, Storgatan 9
38631 Färjestaden

Kontakt:
Tel: 0768636532
E-post: This is a mailto link

Se all info