Hoppa till sidans innehåll

Trosa Backyard Ultra 2017


Trosa Backyard Ultra
För Färjestadens Motions IF deltog Johan Palm... läs hans kommentar nedan:

Varv på 6,7 km och ny start varje heltimme var förutsättningarna idag och att springa så många varv man klarar av.
Vädret var okej på dagen... med 8-10 grader och på kvällen kröp det ner mot 2-3 grader, men den kraftiga blåsten hade man gärna varit utan. Banan som gick inne i Trosa längs med Trosaån var lättsprungen förutom några småbackar.
Hade 10 varv som förstamål för då hade jag skrapat ihop 6,7 mil och nytt längdrekord för mig, men min lilla dröm i bakhuvudet var 15 varv och då magiska gränsen 10 mil.
Planen var att ligga på 50 min per varv för att få 10 min att äta och vila på, det gick helt åt skogen kan man säga, kan bara inte springa saktare än 6min/km så länge benen är någorlunda pigga. Sprang in på mellan 37-43 min, försökte att ta gångpauser men har svårt för det, måste börja träna på att gå på långpassen.
Första 10 varven går väldigt bra och mitt energiintag verkar funka och Märits plättar som pricken över i:et. Flyttar också in i husbilen för att få värme i pauserna efter varv 10, hade en stol med filtar precis vid målet innan. Frös något oerhört varje gång man skulle igång och springa igen.
Nu var målet att springa 5 varv till och varv 11-14 går också kanonbra, var faktiskt först i mål de här 3 varven, nu är det ingen merit(snarare dumt) att vara först eftersom det går ut på att springa flest varv...
Snitt på varv 1-14 är 40.30 min
1 varv kvar till drömmen... men då blir det lite väl spännande, får oerhört ont på utsidan av höger knä och det blir nästintill omöjligt att springa, att gå gör också skitont och bara gång ett varv hinner man inte runt på..
Blir ett varv med pannbenshaltning och stövlar in på 54 min.
Så gutt- klarade målet
100 KM
Stort tack till supporten Märit Brandel, hade aldrig gått utan din hjälp.
Idag blir nog ingen träning.....

Uppdaterad: 01 MAJ 2017 00:18 Skribent: Tomas Larsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Färjestadens Motions IF - Skidor
Erik Petersson, Storgatan 9
38631 Färjestaden

Kontakt:
Tel: 0768636532
E-post: This is a mailto link

Se all info