Hoppa till sidans innehåll

Ultravasan 90 km 2017


Ultravasan 90 km
Årets stora mål, 90 km i vasaloppsspåret, dagen var äntligen här.
Lite halskänningar veckan innan gjorde det lite nervöst och dessutom 2 st 5k...m pass som kändes skitjobbiga gjorde att man var lite osäker på formen.
Start kl 05.00 i Berga by, magisk stämning innan start med 900 nervösa löpare, men det var det här med vädret här i Dalarna, regn igår och regn oavbrutet i 7,5 timme under dagens lopp. Trodde det skulle knäcka mig med regn och lera och allt detta vatten, men det gjorde det inte....
Plan var som vanligt att hålla igen så mycket det går, tycker det gick ganska bra, första 4,5 milen är det mycket teknisk stig och spångar och det kändes okej, hade droppbag i Evertsberg och hade planerat att byta från terrängskor till vanliga löparskor, men fick skrota den iden i det här vädret.
Höll 6min tempo dit och höll i det bra till Lundbäcksbackarna innan Oxberg, då kom dippen som alltid brukar komma på lite längre lopp, kände mig lite svimfärdig och var samtidigt äckligt trött på regnandet, mofsade i mig några geler och drack rejält och gick i ett par kilometer.
Praktiserade gå lite springa lite ända till Eldris och 10 km kvar, hade blivit omsprungen av många de senaste 2 milen, men vid Eldris sa det bara pang, fick världens fart på benen, började drömma om medaljen som man får om man springer under 9,5 timme.
Plockade 20 placeringar fram till målet och till och med solen hade visat sig. Sista km in i Mora var fantastiska, visste jag skulle klara medaljen och kunde njuta på upploppet.
I mål på 9.12 timme och plats 134
Stort tack till mitt personliga serviceteam Carola Stigsson och kocken Stefan, för fantastisk service i det här bedrövliga vädret.

Uppdaterad: 20 AUG 2017 19:10 Skribent: Johan Palm
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Färjestadens Motions IF - Skidor
Erik Petersson, Storgatan 9
38631 Färjestaden

Kontakt:
Tel: 0768636532
E-post: This is a mailto link

Se all info