Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Värmlands Ishockeyförbund har beslutat att ställa in årets sommarläger som skulle ha genomförts under perioden 2-15 augusti.
 
Folkhälsomyndigheten fattade under onsdagen beslut att idrottsrörelsen bör avstå helt från att ordna eller delta i läger, matcher, cuper och andra tävlingar, med undantag för yrkesmässig idrott. Beslutet grundas på det rådande allvarliga smittläget.
 
Regering och FHM har infört vissa lättnader i restriktionerna för idrotten. RF-SISU Värmland och kommunerna har beslutat att matcher mot lag från andra kommuner inte är tillåtet. De nya restriktionerna gäller t o m 28/2.
 
Svenska Ishockeyförbundet har tillsammans med dess regioner och distrikt tolkat hur enstaka matcher kan genomföras inom ishockey för barn födda 2005 och senare.
 
Svenska Ishockeyförbundet har tillsammans med Riksidrottsförbundet tolkat vad de nya direktiven innebär för födda 2004 och tidigare.
 
Under torsdagen gav regeringen och FHM beskedet om att barn födda -05 och senare kan återgå till träning i våra ishallar fr o m 25 januari.
 
Svenska Ishockeyförbundet har under fredagen (8/1) beslutat att ställa in kvalen till de nationella serierna samt SM för U16, J18 och J20 vilket också innebär att de regionala serierna inte kommer att återupptas.
 
Regeringen har rekommenderat att alla kommunala idrottshallar och annan ej nödvändig verksamhet ska stängas till den 24:e januari.
 
Svenska Ishockeyförbundet har i samråd med Riksidrottsförbundet (RF) och Folkhälsomyndigheten (FHM) gjort en tolkning av de allmänna råden som gäller för ishockey från måndag 14/12 och tillsvidare (30/6).
 
Folkhälsomyndigheten har beslutat att förlänga de skärpta allmänna. För Värmland innebär det en förlängning med några dagar från tidigare 10 dec. till 13 dec.
 
Länsstyrelsen Värmland har i dag, 23/11, fattat beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med sittande publik med fler än åtta deltagare. Beslutet gäller från och med i morgon, 24/11, och tillsvidare.
 
Värmlands Ishockeyförbunds styrelse tog under tisdagen beslut om att pausa ungdomsserierna U16 div. 1 och yngre t o m 31/12.
 
Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid-19 har Folkhälsomyndigheten, i samråd med Smittskydd Värmland, beslutat om skärpta lokala allmänna råd i Värmlands län. Beslutet gäller från 12/11 till 10/12.
 
Svenska Ishockeyförbundets verkställande utskott har beslutat om att pausa seriespel för J20 Nationell (fd. J20 Super Elit) och J18 Regional (fd. J18 Elit) med anledning av ökad smittspridning av covid-19.
 
Flera regioner i Sverige har infört skärpta restriktioner med anledning av spridningen av covid-19. Här kan du läsa om hur ishockeyföreningar i berörda regionerna påverkas av restriktionerna.
 

Postadress:
Filipstads IF:s Ishockey - Ishockey
Strandkullevägen 9
68233 Filipstad

Besöksadress:
Parkvägen 4
68231 Filipstad

Kontakt:
Tel: 0700844754
E-post: h_skalare@hotmail.co...

Se all info