Hoppa till sidans innehåll

Arkiv


Filipstad Skidförenings historik i korthet

Sedan magister Otto Hellgren, kontorsbiträdet Axel B Andersson och fotograf Esse Ölander bjöd in skidintresserade till "öfverläggningar" den 14/1-1900, då konstituerande sammanträde hölls och Föreningen Filipstads Skidförening bildades, har mycket hunnit hända i lokal skidhistoria.

I protokollet från detta första möte kan man bl a läsa under §3: "Styrelsen, bestående av sex (6) personer, däraf högst två kvinnliga, skulle ha sitt säte i Filipstad". Inga kvinnor ingick i den första styrelsen men de två suppleanterna var båda kvinnor.

Inte mindre än sex svenska mästerskap i skidor har arrangerats i Filipstad, (faktiskt 10 SM inkl JSM, och USM 2015, mm, reds anm) men premiärtävlingen var en backtävling, som hölls sista söndagen i februari 1900.

Platsen var Höga Berget, öster om sjön Daglösens strand, och "stupet utgjordes av en upp- och nedvänd eka och nedslaget skedde på den plana isen, vilken var uppfylld med stöp, så att tävlingsdeltagarna, som gemenligen satte sig vid den "platta" nedkomsten voro ganska blöta i bakpartiet."

Uppdaterad: 31 OKT 2019 20:24 Skribent: Arne Berglund

  

 Våra sponsorer:

ldmalerilogga utan tel

 

Har starkt bidragit till att skidlekplatsen står klar inför säsong 2020-2021

Arla_logo_vert_payoff_SE_CMYK

 


 
 
El Team One beskuren4
abkh_logo_rgb
vandrarhem

Postadress:
Filipstads SF - Skidor
Filipstads Skidförening, Kalhyttevägen 40
68291 Filipstad

Besöksadress:
Kalhyttans Skidstadion
68291 Filipstad

Kontakt:
Tel: +46703166838
E-post: This is a mailto link

Se all info