Hoppa till sidans innehåll

Films Sportklubbs Drog Policyn


Policy Tobak:

  Vi accepterar inte att ungdomar under 18 år brukar tobak i de aktiviteter som anordnas i föreningens regi.

 

  Vi kan dock inte förbjuda ledarna från att bruka tobaksprodukter, aktiva över 18 år är förebilder för de yngre medlemmar och skall därför föregå med gott exempel och hantera sitt tobaksbruk med omdöme inför andra och varandra.

 

Ansvaret att reglerna följs anser man är ungdomarnas, de aktivas och ledarnas.

 

Policy Alkohol

  Vi tar avstånd från all förekomst av langning eller bruk av alkohol i samband eller i anslutning till föreningens verksamhet där mindreåriga/ungdomar medverkar.

 

I det fall lagning till mindreåriga konstateras kommer en polisanmälan att göras

 

  Vi tillåter ej att ungdomar under 18 år dricker alkohol. Om man upptäcker att någon av våra ungdomar druckit alkohol gör man på följande sätt: Samtalar ledare/tränare med berörd och kontakt med föräldrarna. Vid misstankar om problem erbjuder man hjälp och stöttning. 

 

All Ansvar för dessa regler följs är ungdomarnas, föräldrarnas och ledarnas.

 

Ledare har ansvar och skall föregå med gott exempel, i samband med matcher, träningar, träningsläger eller cuper där föreningens ungdomar medverkar att aktivt se till att ingen alkohol eller langning av alkohol förekommer. Ansvariga ledare inom föreningens verksamhet att under ovan nämnda arrangemang själva inte använda alkohol.

 

Våra ledare får ej dricka alkohol inom verksamhet där man har ansvar för barn eller ungdomar. Man kommer inte berusad eller bakfull till träning, tävling eller annat möte. Ledare ska aldrig prata positivt om alkohol i ungdomars närhet. Vid misstankar om alkoholproblem hos någon av våra ledare/tränare genomför man ett enskilt samtal samt erbjuder hjälp och stöd och stöttning.

 

Ansvar att dessa regler följs är styrelsen.

 

Policy Narkotika och Dopingpreparat

  Vi tar kraftigt avstånd från alla former av preparat som kan klassas som droger eller doping. Allt bruk och hantering av narkotika och dopingpreparat är förbjudet enligt svensk lag, även inom föreningens verksamhet.

 

Om Vi upptäcker/misstänker att någon av medlemmarna hanterar eller brukar narkotika/dopingpreparat agerar man på följande sätt: enskilt samtal med medlemmen, föräldrakontakt om medlemmen är barn eller ungdom. Kontakt med sociala myndigheter och polis, samt uteslutning ur föreningen.

 

Ansvaret att dessa regler följs är i första hand styrelsen men även ledare tränare har ett ansvar.

 

 

Riksidrottsförbundets dopingslistor

Uppdaterad: 04 DEC 2007 10:53 Skribent: Styrelsen

Vi stödjer Films SK !SH bygg logga_vi_tar_ansvar
1184512  profil_03_logoICA BrukskanonenHandelsbanken Österbybruklogga1

 
logo_osth


 
 

 


Thumbnail CoopP.M. Ställningar & Allservice 

 

eaab_logga_emboss

 Vattenfall Forsmark


 
c24bygg
Swish


Postadress:
Films SK - Fotboll
Björkparken 14,Film
74892 Österbybruk

Kontakt:
Tel: 029541000
E-post: fskfotboll@filmssk.s...

Se all info