Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Finspångs AIK Friidrott är en del av alliansföreningen Finspångs AIK.

Vår målsättning är att ge ungdomar en bra möjlighet att träna friidrott. För de yngre ”friidrott under leksamma former” och för de äldre mer avancerad träning. Allt för att bli en duktig friidrottare men även för att fostra våra ungdomar. Föreningen har ca 200 medlemmar och ca 90 aktiva ungdomar – de flesta i åldern 6-16 år.

Träningen bedrivs sommartid (från maj till och med september) på Grosvads IP där fina friidrottsbanor och stora ytor finns tillgängliga. Vintertid är vi i inomhushallen på Arena Grosvad (måndagar) eller Bergska skolans idrottshall (onsdagar). För tider, se kalendern på första sidan.

Under sommarlovet arrangerar vi dagläger på Grosvads IP, som är öppet för alla barn i Finspångs kommun i åldrar 7 till 13 år. Ledare är våra äldre ungdomar med stöd från vuxna i föreningen.

 

Vi arrangerar också egna tävlingar som:

Grosvadskampen

Kanonspelen

Klubbmästerskap

NT-knatet

Skol-OS

 

Våra ungdomar har dessutom möjlighet att deltaga i andra klubbars tävlingar. Vi försöker uppmuntra till deltagande i tävlingar inom Östergötland men även i granndistrikten. För de äldre finns även nationella tävlingar samt mästerskap.

Tävlingsansvarig är Kent Schölin – tel 19802, e-post This is a mailto link.

 

Träningsoveraller, tröjor mm.

Klubben sponsrar till viss del träningsoveraller och tröjor. Overallerna kostar 500:- men priset kan variera något. Tröjorna kostar ca 100:-. Tävlingsdräkter finns för dem som vill tävla. De är gratis men måste återlämnas när de inte längre används. Om du är intresserad, prata med din tränare.

 

Att driva verksamhet kostar pengar. Det behövs pengar till lokalhyror, material, startavgifter till tävlingar och mycket annat. Intäkter fås genom olika avgifter, bidrag från stat och kommun, sponsring av lokala företag samt en stor del tack vare fina insatser av våra ledare och barnens föräldrar.

 

Medlemsavgift/år – Träningsavgift/säsong

Medlemsavgiften är:

Ungdomar 7-18 år och pensionärer - 100 kr

19 år - 200 kr

Familj  - 350 kr

 

Utöver medlemsavgiften tar vi också ut en träningsavgift. Träningsavgiften är 150:- men om det finns flera barn i familjen som deltar så betalar man 50:- extra för varje syskon.

 

För att vi ledare ska klara av vår verksamhet så behöver vi HJÄLP, framförallt vid våra egna tävlingar. Det är där vi försöker få in en del av pengarna som går åt till verksamheten. Om alla ställer upp behövs kanske bara någon/några insatser/år - men…ju fler som inte kan hjälpa till innebär mer arbete för de övriga eller att vi får minska vårt engagemang. Som tur är har våra barns föräldrar varit duktiga under årens lopp.

 

Vi hoppas att alla barn ska uppskatta vår verksamhet. Om Ni föräldrar har idéer att tillföra vår verksamhet så hör av er. Vi försöker vara lyhörda.

Uppdaterad: 13 MAJ 2018 16:08

Postadress:
Finspångs AIK Friidrottsklubb - Friidrott
Grosvadsvägen 5
61241 Finspång

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: +4612219445
E-post: This is a mailto link

Se all info