Hoppa till sidans innehåll

Finspångs AIK Tennisklubb - Tennis

Välkommen till FAIK tennis i Finspång

Faik logo

Tennistränare sökes!

FAIK Tennis behöver förstärkning på tränarsidan för att kunna möta efterfrågan på tränarledda lektioner. Uppdraget handlar om en handfull timmar på vardagar med timavlöning. Vi ser gärna att man har gått antingen Grund eller TGU1-utbildningarna genom Svenska tennisförbundet. Om du är nyfiken eller känner någon som kan tänkas vara det, kontakta i så fall Krister Knutsson på 0705 69 57 26

/Styrelsen

Tennishallen stängd under reparationsarbete

Tyvärr hålls hallen stängd under v.44-46 och även må-ti under v.47 för renovering och montering av ny vikvägg. Innebär att vi tvingas ställa in våra träningar under den perioden. 

Fördröjd start av träningspassen!

Tyvärr måste vi meddela att hallen kommer vara stängd för renovering under åtminstone vecka 34 (23-29/8). Det är vikväggen mellan tennishallen och stora hallen som nu ska bytas ut, vilket ju är positivt då den varit ur funktion en längre tid. Det innebär att inga träningspass tyvärr är möjliga under vecka 34. Vi håller hemsidan uppdaterad löpande angående detta.

/Styrelsen

Säsongsavslutning...

Söndagen 27 juni gick sista träningspasset för denna termin, full uppslutning som vanligt! Tyvärr går vi miste om utesäsongen detta år då banorna inte hinner bli färdiga i tid. Vi ser fram emot att dra igång höstens träningar som startar måndag 23 augusti.
Om du har önskemål om att träna fler timmar i veckan, tveka inte att höra av dig till oss i klubben via mail: This is a mailto link så kan vi nog lösa det.
Vi har verkligen märkt av ett ökat intresse för tennis i Finspång och för vår klubb då fler och fler ansökningar kommer in till kansliet vilket är glädjande! Tyvärr är det kö just nu till våra nybörjargrupper men vi jobbar på att hitta en lösning.

Kompetenshöjning

I takt med att efterfrågan ökar på att få träna tennis så satsar klubben stenhårt på att kompetensutveckla tränarstaben. I dagarna blev Albin "Labbe" Pettersson färdig med Svenska tennisförbundets utbildning TGU1, grattis!!!

Ändrad planering för hela sommarterminen utomhus!

Dessvärre drabbas klubben återigen av att samverkan mellan klubben, Finspångs kommun och Medley dragit ut på tiden vad gäller renovering av utebanorna. Enligt ursprunglig plan skulle de två banorna vara i spelbart skick till starten av sommar/uteterminen för klubbens verksamhet 1 maj. Enligt senaste beskedet kommer nu utebanorna i bästa fall kunna tas i bruk i slutet på juni månad.

Konsekvensen blir tyvärr att:

All planerad träningsverksamhet för vuxna som var tänkt att förläggas utomhus (Coronaanpassat) från 1 maj uteblir, vi återkommer så snart vi vet mer om banornas status.

All barn/ungdomsträning fortsätter på vår enda inomhusbana juni månad ut som det ser ut i dagsläget.

Vi beklagar att vi ännu en gång får dras med svikna löften vad gäller utebanorna och ser med tillförsikt fram emot att kunna dra igång utesäsongen, om än kraftigt försenad.

Håll serven!

/Styrelsen

Årets sportförälder 2020 Krister Knutsson!

Knutte

Fantastiskt roligt att kunna meddela att Krister "Knutte" Knutsson klubbens tränare som blivit nominerad till årets sportförälder i Scandic Hotels tävling blev utsedd vinnare bland 1.100 andra eldsjälar!
"Roligt att bli uppmärksammad för nåt positivt man gjort för barn och ungdomar genom åren. Ska njuta ordentligt av övernattningen på Scandic", säger en glad och nöjd Knutte!

Artikel i Folkbladet 210317: https://folkbladet.se/lokalt/finspang/artikel/kanns-bra-att-kunna-ge-tillbaka-till-foreningslivet/j86qp6qr 
Mer info om tävlingen: https://www.scandichotels.se/utforska-scandic/sport/arets-sportforaldrar-2020

Förstärkning i tränarstaben!

Klubben välkomnar varmt Daniel Stanojevic som tränare för några av våra barn- och ungdomsgrupper. Trots sin unga ålder har Daniel med sig erfarenheter till klubben som topprankad spelare i Sverige som ung junior. Erfarenheter som han gärna delar med sig till tennisintresserade ungdomar i klubben som växer sig stark på ungdomssidan.

Håll serven!
/Styrelsen

Vi startar upp barn/undomsgrupperna igen!

Idag (210126) fick vi till slut besked från Finspångs kommun att vi från och med idag kan starta upp och boka träningstider för våra barn och undomar födda 2005 eller senare. Naturligtvis följer vi de rekommendationer som fortfarande finns för vår verksamhet vilket innebär att:
- ombyte och dusch sker hemma
- tvättar händerna noga innan och efter träning (handsprit finns på plats under träning)
- vi stannar hemma vid minsta symtom såsom huvudvärk, snuva och feber
- håller avstånd (ber föräldrar som brukar följa träningen från läktaren att överväga att t ex ta en promenad under träningen för att undvika trängsel)

Tyvärr kan vi i dagsläget inte starta upp våra vuxengrupper utifrån rekommendationerna, vi återkommer så fort vi får besked om annat, håll utkik här på hemsidan!

Årsmöte!

Härmed utlyses att årsmöte äger rum i digital form för verksamhetsåret 2020. Alla som har intresse i klubbens förehavanden under året som gått samt planer framåt är varmt välkommen att delta!
Datum: 2021-02-15
Tid: Kl.19.30-21.00
Plats: Via Google Meet, skicka en intresseanmälan om att deltaga i mötet genom att skicka ett mail till klubben för att erhålla aktuell länk till digitalt möte, Klicka här!

Välkommen!
/Styrelsen

Nytt på sponsorfronten!

Med glädje kan klubben konstatera att vi nu ingått ett intensivt sponsorsamarbete med Finspångs tekniska verk som inte tvekar på att stödja en blomstrande barn- och ungdomsverksamhet så som FAIK-tennis, oerhört glädjande i dessa tider!
Vi har fortsatt tätt samarbete och dialog med Babolat och dess representant i Sverige Racketdoktorn.se. Längst ner på sidan (mobil)/ till höger(i dator) finns klickbara bilder för att komma i kontakt med våra fantastiska sponsorer...

Coronaläget...

I nuläget kan inte klubben bedriva någon träningsverksamhet i hallen för vare sig vuxna eller barn/ungdomar då kommunens anläggningar inte är bokningsbara för våra aktiviteter tyvärr. Vi återkommer så fort nya förhållningsregler kommer vilket förhoppningsvis innebär att vi kan komma igång med våra grupper så snart det är säkert för berörda. Diskussioner förs nu inom tränarstaben att erbjuda alternativa träningar/fyspass utomhus för intresserade tennisentusiaster, vi meddelar i så fall direkt till berörda.

Nya Coronarestriktioner (201029)

På grund av de nya mer strikta restriktionerna kopplat till spridningen av Coronaviruset väljer klubben att pausa alla träningar för vuxna under perioden 2-19 november. Vi följer löpande rapporteringen av läget och hoppas kunna återkomma med positiva nyheter innan den 19 november så håll utkik här på sidan.
Vi hoppas alla har förståelse för beslutet att pausa träningarna och kommer naturligtvis se över avgifterna för träning kopplat till detta.
Däremot fortsätter träningarna som vanligt för barn/unga födda 2005 eller senare.
För mer info om rekommendationerna klicka Här!

Höstlov- uppehåll

Under perioden 26/10-1/11 är det höstlov och klubbens aktiviteter/träningar har uppehåll. Vi drar igång med ordinarie träningar och verksamhet igen fr o m måndag 2 november.

Håll serven!
/ Styrelsen

 

Höststädning!

Nu är våra två utebanor iordningställda inför vintern. Vi har sett till att rensa bort det mesta av höslöven samt lagt på brädor med tyngder på banornas linjer(se bilder nedan). Redan nu kan vi börja längta efter att utesäsongen drar igång igen. Vi vill passa på att tacka Medley och M. Planck för gott samarbete och för tillgång till bra material för att hålla ordning på klubbens clay courts.
Håll serven/ Styrelsen
Höststäd 1  Höststäd 2

Fullt i grupper!

När vi som bäst dragit igång säsongens träningar visar det sig att intresset för tennis i Finspång är större än vad klubben/hallen mäktar med i dagsläget, kul! Tyvärr innebär det att vi i nuläget inte kan ta in fler deltagare i grupperna på måndagar utan får sätta nya tennissugna ungdomar på kö medan vi ser över möjligheten att få till fler träningstillfällen i veckorna. Vi återkommer med ny information så fort vi har en lösning för de som nu hamnat i kö. Vi tar naturligtvis fortarande emot intresseanmälningar (se kontaktuppgifter) från fler tennisintresserade i Finspång för att kunna sätta ihop nya gruppkonstellationer!

 

Håll serven!

/Styrelsen

 

Höstterminen 2020 drar igång!

Roligt att se att fler och fler ungdomar vill komma igång och spela tennis hos oss i Faik Tennis. Våra träningar drar igång fr o m måndag 31 augusti med följande schema:

Måndagar kl.17-18 Barn/ungdomsgrupp
Måndagar kl.18-19 Vuxengrupp
Torsdagar kl.17-18 Barn/ungdomsgrupp
Torsdagar kl.18-19 Barn/ungdomsgrupp
Söndagar kl.16-17 Barn/ungdomsgrupp

 

Utebanorna klara för spel!

Precis lagom till att solvarma vindar smeker naturen är våra två utebanor färdigställda för spel. Tider bokas som vanligt genom receptionen på Medley. Viktigt att vi hjälps åt att hålla banorna i topptrim som innebär att vi sopar efter oss och vattnar/välter efter behov. Styrelsen har gjort upp ett "jourschema" för att hålla efter banorna så gott det går.

Håll serven!

/Styrelsen

Glädjande besked från kommunen!

Företaget som i fjol fick i uppdrag att iordningställa våra två utebanor med tveksamt resultat har fått förnyat förtroende av kommunen för att kunna göra om och göra rätt. Om allt går enligt planerna så kommer banorna att bearbetas under april månad så de kan vara i spelklart skick i månad maj. 

 

INFORMATION ANGÅENDE CORONAVIRUS

Bäste klubbmedlem!
Då vi befinner oss i en fas då viruset fortfarande sprids i relativt stor omfattning behöver vi alla göra vad vi kan för att hjälpas åt med att minska spridningstakten. Samtidigt uppmanas till fortsatt idrottslig aktivitet för att stärka folkhälsan i Sverige. För att kunna genomföra våra aktiviteter uppmanar vi därför alla att vara extra noga med sin handhygien vad gäller tvål och vatten, tvätta händerna både innan och efter träningspasset. Omklädning och dusch sker i möjligaste mån hemma. Våra träningar har numer även ett upplägg som tar hänsyn till distansering men vi uppmanar alla våra deltagare i träningsgrupper att stanna hemma från träning i hallen om man känner av minsta symtom. Vi följer löpande Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller hemsidan uppdaterad med ny information kopplat till planerade träningar.

//Styrelsen

Årsmötet som var inplanerat ställs in!
Som ansvarsfull styrelse för FAIK tennis vill vi göra vad vi kan för att förhindra smittspridning. Detta är överordnat klubbens stadgar att årsmöte ska genomföras senast en viss tidpunkt. Enligt RFs direktiv så får den nuvarande styrelsen ett fortsatt uppdrag att förvalta föreningen fram till dess att ett årsmöte kan genomföras.

 

Vilken lyckträff!

Stort tack till alla sportlovsfirande barn och föräldrar som kom till klubbens prova på dag idag. Intresset för tennissporten i Finspång växer och går en ljus framtid till mötes. Nedan ett axplock bilder från dagen...
(Tack även till Coop Viberga och Babolat som bidrog till en lyckad aktivitet för barn och ungdomar)

Sportlov = Prova på tennis!


Lördagen 22 februari kl.10-14 (drop-in) håller tennisklubben Öppet Hus för alla som vill prova på den roliga sporten tennis. Vi träffas i tennishallen (C-hallen i Aluceum Arena Grosvad) där du träffar klubbens tränare. Racket och bollar finns, ta med gymnastikskor.

Vi bjuder på varm korv och dricka.

Frågor? Skicka ett mail till: This is a mailto link 

Välkommen!

Prova på tennis

 

Nu drar vårterminen 2020 igång!

Från söndag 12 januari drar vi igång vårsäsongens träningar i C-hallen

 

Fortsatt tränarsatsning!

Krister diplom TGU1

Under två intensiva helger under oktober och november är det nu klart att klubbens tränare Krister "Knutte" Knutsson är diplomerad enligt TGU1, grattis och bra kämpat!

Höstsäsongen 2019 drar igång! 

Söndag 25 augusti drar vi igång med säsongens första träningar. Samtliga träningar sker i C-hallen på Medley/Arena Grosvad. Är du nyfiken på vilka grupper/nivåer som finns hör du av dig till någon i vår tränarstab

Välkommen tillbaka till en ny säsong!

_________________________________________________________________________________

Läs mer från klubbens ordförande Dobben om kommande satsning i Finspång på tennis för barn och ungdomar

Finspångs juniorer levererar!

 Alfred och Dobben

Under dagens tävlingar (190601) vid Åby TK knep vår Alfred Pettersson förstaplatsen för åldern10-12 år. På bilden flankerad av Finspångs tennisklubbs ordförande "Dobben" Stanojevic. Alfred gick obesegrad genom gruppspelet för att möta Marlene i finalen som han vann med siffrorna 6-2, 6-2. Grattis "Affe", bra kämpat!!!


 

 

Hugo&Patrik

 18-åringarna Patrik Alvestrand och Hugo Brungs har tagit ITF-poäng såväl i singel som dubbel i internationella tävlingar. Både Patrik och Hugo satsar nu fortsatt på att etablera sig på elitnivå för seniorer; Vinter, respektive Sommartourerna, samt att etablera sig på den internationella ITF-Touren. Under 2018 deltog även Patrik och Hugo i s k ”College-Showcase” vid University of Pennsylvania i Philadelphia, USA, där de spelade matcher och tränade under 6 dagar tillsammans med andra internationella och amerikanska spelare under ledning av coacher från ett flertal amerikanska Universitet. De inspirerades av miljön och tyckte att de hade ett konkurrenskraftigt spel och framförallt stora möjligheter att utvecklas.

Efter många tester, ansökningar, inspelade college-videos (klicka HÄR !) och intervjuer kan vi gratulera Patrik och Hugo till påskrivna kontrakt med fina skolor och bra stipendier för vidare studier och satsning på tennis vid Universitet i USA. Patrik skrev under November på för Lenior-Rhyne, North Carolina, därefter skrev Hugo på för Drexel University, Pennsylvania under December. Grattis killar ! Mycket bra jobbat ! Lycka till !

Egna nyheter

Nyhet från Svenska Tennisförbundet Öst
2021-11-08
I samarbete med SvTF Mitt och SvTF Norr organiseras ytterligare en föräldraträff digitalt den 13 november. SvTF Öst organiserar även en Tennis Europe resa till Göteborg.
 
Nyhet från Svenska Tennisförbundet Öst
2021-10-15
Under V. 40 genomfördes Tennisens Plattform i samarbete med SvTF Mitt
 
Nyhet från Svenska Tennisförbundet Öst
2021-09-30
Två föreläsningar med fokus på sunt idrottande.
 
Nyhet från Svenska Tennisförbundet Öst
2021-09-27
Fed Cup, Davis Cup och stundande Laver Cup är alla tävlingar som får den annars singelsporten tennis att förvandlas till en lagsport.
 
Nyhet från Svenska Tennisförbundet Öst
2021-08-29
SO Tour Program spikat för HT 2021
 

Postadress:
Finspångs AIK Tennisklubb - Tennis
Grosvads IP, Grosvadsvägen 5
61241 Finspång

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info.finspangtennisk...

Se all info

Våra sponsorer

Babolat 

Finspångs tekniska