Hoppa till sidans innehåll

Finspångs AIK Tennisklubb - Tennis

Välkommen till FAIK tennis i Finspång

Faik logo

Glädjande besked från kommunen!

Företaget som i fjol fick i uppdrag att iordningställa våra två utebanor med tveksamt resultat har fått förnyat förtroende av kommunen för att kunna göra om och göra rätt. Om allt går enligt planerna så kommer banorna att bearbetas under april månad så de kan vara i spelklart skick i månad maj. 

 

INFORMATION ANGÅENDE CORONAVIRUS

Bäste klubbmedlem!
Då vi befinner oss i en fas då viruset fortfarande sprids i relativt stor omfattning behöver vi alla göra vad vi kan för att hjälpas åt med att minska spridningstakten. Samtidigt uppmanas till fortsatt idrottslig aktivitet för att stärka folkhälsan i Sverige. För att kunna genomföra våra aktiviteter uppmanar vi därför alla att vara extra noga med sin handhygien vad gäller tvål och vatten, tvätta händerna både innan och efter träningspasset. Omklädning och dusch sker i möjligaste mån hemma. Våra träningar har numer även ett upplägg som tar hänsyn till distansering men vi uppmanar alla våra deltagare i träningsgrupper att stanna hemma från träning i hallen om man känner av minsta symtom. Vi följer löpande Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller hemsidan uppdaterad med ny information kopplat till planerade träningar.

//Styrelsen

Årsmötet som var inplanerat ställs in!
Som ansvarsfull styrelse för FAIK tennis vill vi göra vad vi kan för att förhindra smittspridning. Detta är överordnat klubbens stadgar att årsmöte ska genomföras senast en viss tidpunkt. Enligt RFs direktiv så får den nuvarande styrelsen ett fortsatt uppdrag att förvalta föreningen fram till dess att ett årsmöte kan genomföras.

 

Vilken lyckträff!

Stort tack till alla sportlovsfirande barn och föräldrar som kom till klubbens prova på dag idag. Intresset för tennissporten i Finspång växer och går en ljus framtid till mötes. Nedan ett axplock bilder från dagen...
(Tack även till Coop Viberga och Babolat som bidrog till en lyckad aktivitet för barn och ungdomar)

Sportlov = Prova på tennis!


Lördagen 22 februari kl.10-14 (drop-in) håller tennisklubben Öppet Hus för alla som vill prova på den roliga sporten tennis. Vi träffas i tennishallen (C-hallen i Aluceum Arena Grosvad) där du träffar klubbens tränare. Racket och bollar finns, ta med gymnastikskor.

Vi bjuder på varm korv och dricka.

Frågor? Skicka ett mail till: This is a mailto link 

Välkommen!

Prova på tennis

 

Nu drar vårterminen 2020 igång!

Från söndag 12 januari drar vi igång vårsäsongens träningar i C-hallen

 

Fortsatt tränarsatsning!

Krister diplom TGU1

Under två intensiva helger under oktober och november är det nu klart att klubbens tränare Krister "Knutte" Knutsson är diplomerad enligt TGU1, grattis och bra kämpat!

Höstsäsongen 2019 drar igång! 

Söndag 25 augusti drar vi igång med säsongens första träningar. Samtliga träningar sker i C-hallen på Medley/Arena Grosvad. Är du nyfiken på vilka grupper/nivåer som finns hör du av dig till någon i vår tränarstab

Välkommen tillbaka till en ny säsong!

_________________________________________________________________________________

Läs mer från klubbens ordförande Dobben om kommande satsning i Finspång på tennis för barn och ungdomar

Finspångs juniorer levererar!

 Alfred och Dobben

Under dagens tävlingar (190601) vid Åby TK knep vår Alfred Pettersson förstaplatsen för åldern10-12 år. På bilden flankerad av Finspångs tennisklubbs ordförande "Dobben" Stanojevic. Alfred gick obesegrad genom gruppspelet för att möta Marlene i finalen som han vann med siffrorna 6-2, 6-2. Grattis "Affe", bra kämpat!!!


 

 

Hugo&Patrik

 18-åringarna Patrik Alvestrand och Hugo Brungs har tagit ITF-poäng såväl i singel som dubbel i internationella tävlingar. Både Patrik och Hugo satsar nu fortsatt på att etablera sig på elitnivå för seniorer; Vinter, respektive Sommartourerna, samt att etablera sig på den internationella ITF-Touren. Under 2018 deltog även Patrik och Hugo i s k ”College-Showcase” vid University of Pennsylvania i Philadelphia, USA, där de spelade matcher och tränade under 6 dagar tillsammans med andra internationella och amerikanska spelare under ledning av coacher från ett flertal amerikanska Universitet. De inspirerades av miljön och tyckte att de hade ett konkurrenskraftigt spel och framförallt stora möjligheter att utvecklas.

Efter många tester, ansökningar, inspelade college-videos (klicka HÄR !) och intervjuer kan vi gratulera Patrik och Hugo till påskrivna kontrakt med fina skolor och bra stipendier för vidare studier och satsning på tennis vid Universitet i USA. Patrik skrev under November på för Lenior-Rhyne, North Carolina, därefter skrev Hugo på för Drexel University, Pennsylvania under December. Grattis killar ! Mycket bra jobbat ! Lycka till !

Egna nyheter

Nyhet från Svenska Tennisförbundet Öst
2020-05-20
Den 19 maj samlades 18 tränare för en digital tränarträff som organiserades via TEAMS.
 
Nyhet från Svenska Tennisförbundet Öst
2020-05-04
SvTF Öst bjuder in till digital tränarträff 19 maj 2020.
 
Nyhet från Svenska Tennisförbundet Öst
2020-05-04
Under vårterminen kommer digitala utbildningar att erbjudas.
 
Nyhet från Svenska Tennisförbundet Öst
2020-04-07
För att underlätta rekryteringen av ungdomsledare finns nu möjligheten för klubbar anslutna till Svenska Tennisförbundet att söka en särskild pott avsedd för ändamålet....
 
Nyhet från Svenska Tennisförbundet Öst
2020-04-07
Under vårterminen har ett pilotprojekt inom klubbutveckling startats.

Postadress:
Finspångs AIK Tennisklubb - Tennis
Grosvads IP, Grosvadsvägen 5
61241 Finspång

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer

Babolat