Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvBTF


Fyra svenska herrar och en dam befinner sig i Minsk för spel i Belarus Open: Simon Arvidsson, Elias Ranefur, Simon Söderlund, Per Sandström, Filippa Bergand.
 

Pingisligan tillbaka

(2018-11-13 09:33)
Efter ett par veckorrs uppehåll är Pingisligan by STIGA nu tillbaka igen. Ikväll bjuds vi på tre matcher från omgång fem av herrarnas ligaspel.
 

Förbundsmöte 2019

(2018-11-09 14:53)
Svenska Bordtennisförbundets förbundsmöte 2019 kommer att hållas den 14 april 2019 i Köping, Västmanland.
 
Austrian Open är över för Sverige. Ekholm/Pota föll mot SOC:s vinnarpar och Mattias Falck lämnade walk over i herrdubbeln och mixeddubbeln på grund av en ömmande fot.
 
Det är tuffa tider på världstouren och inte lätt ta sig in bland de 32 sista i singel. Kristian Karlsson föll i Österrikekvalets fjärde omgång och Linda Bergström i tredje.
 
Från SOC-semifinalen i lördags till att bli utslagen direkt i andra kvalomgången i Austrian Open tre dagar senare. Ingen tävling är den andra lik. Fråga Mattias Falck.
 
Svenska Bordtennisförbundet hälsar Peter Johansson välkommen som ny kommunikationskoordinator. Peter startar sin tjänst i november månad.
 
Sverige tillhör världstoppen inom parabordtennisen och nu får de svenska stjärnorna chansen att tävla om de ädlaste av medaljer på hemmaplan i samband med att 2019 års Europamästerskap kommer avgöras i Helsingborg.
 
Ingen rast, ingen ro. Två dagar efter SOC-avslutningen inleds Austrian Open, årets sista deltävling på ITTF World Tour. Sex Sverigetoppar, fyra herrar och två damer, deltar.
 
Kinas 21-årige Fan Zhendong är ostraffbar. Med finalsegern 4–1 över fjolårsettan Xu Xin passerade han Wang Liqin som tidernas SOC-herre. Fans facit: fem finaler, tre triumfer.
 
Ojojoj. Kan reaktionen bli en annan efter den största av SOC-knallar? Världsåttan Mima Ito, Japan finalbesegrade världsettan Zhu Yuling, Kina med 11–3, 11–3, 11–5, 11–8.
 
Från 7–10 till 10–10 och 10–11 till 11–11. Mattias och Kristian räddade fyra matchbollar i skiljesetet, men fick ändå ge sig mot Taiwans rappa duo i dubbelfinalen: 11–13.
 
Perfekt tajming. När det kom en busslast med kineser till SOC-hallen passade Sun Yingsha på att slå till i damdubbelfinalen på sin 18-årsdag, 3–1 i par med Chen Xingtong.
 
Dags igen för en helsvensk seger i herrdubbeln i SOC efter 44 långa år? 10.40 på söndagen finalspelar Mattias Falck/Kristian Karlsson mot Taiwans Liao Cheng-Ting/Lin Yun-Ju.
 
Fan Zhendong är inte världsetta för intet. Det bevisade han med tydlighet i semin mot Mattias Falck, som fick nöja sig med 21 bollar. Efter 4–0 är Fan i sin femte SOC-final.
 

Postadress:
Flens BTK - Bordtennis
Bo Nyström, Häckelstavägen 5
64234 Flen

Kontakt:
Tel: 015714589
E-post: info@flensbtk.se

Se all info