Hoppa till sidans innehåll

CHOYLEEFUT


Choy Lee Fut är en av de bäst dokumenterade kinesiska kampkonsterna som existerar idag. Dess snabbhet och explosiva kraft tillsammans med intelligent fotarbete och sättet att använda höften och skuldrorna ger stilen dess karaktär.  


Choy Lee Fut har ett undervisningssätt med gradvis stegring av svårighetsgraden, detta ställer större krav på utövaren ju längre träningen fortskrider. De tekniker en nybörjarelev i Choy Lee Fut får lära sig består av långa och kraftfulla rörelser som involverar stora muskelgrupper.

209 Former:

Det är av praktiska skäl näst intill omöjligt att lär sig alla Choy Lee Futs former som inkluderar vapenteknik, övningar med trädocka, sparring mm. En lärare i Choy Lee Fut säger: Eleven kommer att i Choy Lee Fut finna vad han letar efter, det kan vara hälsa, tävling, självförsvar för gatan eller personlig utveckling. Följande komponenter karaktäriserar Choy Lee Fut:
  • En Kartlagd Historia
  • En Filosofi
  • En Moralisk Kod
  • Ett Undervisningssystem
  • En Uppsättning teorier

  

Master Chen Yong Fa

Vår lärare Jerng Mun Chen Yong Fa är femte generationens arvtagare och bevarare av Lohan Qigong,     Choy Lee Fut Kung Fu och familjens arv av Traditionell Kinesisk Medicin. Sifu Chen Yong Fa är verksam i Sydney, Australien och besöker Europa årligen för att undervisa sina     elever och verka för att traditionen lever vidare.

 

 

 

 

 

Ovan är förutom ett familjeträd även en bild av kunskapen från Shaolin ärvd från munk till elev och slutligen till Chen Heung. Den sista delen av diagrammet är dock ett direkt nedstigande led från fader till son inom släkten Chan. Master Chen Yong Fa är den nuvarande bevararen av stilen och högst inom den internationella Choy Lee Fut organisationen.

Uppdaterad: 25 NOV 2011 20:25 Skribent: Mattias Åberg

Postadress:
För. Choy Lee Fut Kungfu Stockholm - Budo & Kampsport
C/o Elias Palma, Storholmsvägen 364
13252 Saltsjö-boo

Besöksadress:
Ormingeplan 2
13230 Saltsjö-boo

Kontakt:
Tel: +46731503771, +46709183293
E-post: This is a mailto link

Se all info