Hoppa till sidans innehåll

Några av våra bästa gymnaster i klubben just nu


Junior:

 

Emma Kvidal

Född: 2001

Tränat aerobic sedan: 2010

Varför jag tränar aerobic: Jag tränar aerobic för att det är så himla roligt! Det är allt annat än ensidigt, man behöver träna hela kroppen för att klara av svårigheterna, allt från kondition till utstrålning. Men det härligaste och viktigaste är att vi är ett så skönt gäng! Vi peppar, stöttar och ställer alltid upp för varandra!

Vad jag tycker är roligast att träna: Jag tycker det är roligast att träna på att bygga och skapa rutiner och göra akrobatiska övningar (som exempelvis volter och handstående).

Bästa resultat: Har blivit svensk mästare i sin åldersgrupp flera gånger om, och utöver det har hon kommit 2:a på RM och 3:a på SM 2014.

 

 

Senior:

 

Malin Lundkvist

Född: 1993

Tränat aerobic sedan: 2006

Varför jag tränar aerobic: Jag började träna aerobic efter att ha tittat på en tävling och tyckt att det såg roligt ut. Och roligt är just vad det är! Träningen är varierad och rolig, det finns alltid något man kan träna på utan att man måste göra samma sak dag efter dag.  Man kan alltid bli lite bättre! Vi har dessutom bra gemenskap i klubben vilket gör att det är kul att komma till träningen. Utöver det så är det alltid kul när det går bra på tävlingar.

Vad jag tycker är roligast att träna: Det jag gillar mest att träna är styrka, men även vighet och pressar (när det går bra...). Det är nog lite så med det mesta vi tränar, man har bra dagar och dåliga dagar, och de bra dagarna kan nästan vad som helst vara roligt att träna!

Bästa resultat: 1:a JSM 2010, 3:a SM 2011, 1:a Svenska Junior Cupen 2010, 1:a SM trio 2011, 1:a Halloween Cup Tyskland junior 2011, 2:a Visaginas Open Litauen trio 2011, 2:a Heathrow International trio 2011, SM-brons 2012.

 

AnnLouise Othzén-Johansson

Född: 1992

Tränat aerobic sedan: 2002

Varför jag tränar aerobic: Det är en komplex sport som kräver mångsidighet hos den som tränar och tävlar och vill komma långt. Sedan finns alltid drivet att bli bättre än min syster... Vilket alltid är en stark motivation!

Vad jag tycker är roligast att träna: Hopp och vighet.

Bästa resultat: 1:a JSM 2008 och 2009, 2:a SM 2010-2011, 2:a Visaginas Open Litauen trio 2011, 2:a Heathrow international trio 2011.

 

AnnTherese Johansson

Född: 1989

Tränat aerobic sedan: 1999

Varför jag tränar aerobic: Det är en ovanligt mångsidig sport. Det krävs att man är jämnt tränad på så många delar och plan, det räcker inte att man bara är vig eller bara stark. För att nå framgång på tävlingar krävs också att man klarar av att hålla sig lugn och taggad på samma gång för att prestera maximalt när det gäller som mest. Träningen blir därför varierad och jag blir starkare som människa på vägen.

Vad jag tycker är roligast att träna: Jag gillar styrketräning rent generellt. Vi tränar alltid utan vikter, det är den egna kroppen som är belastningen. Men jag gillar också att träna på olika element, och försöka pressa sig att klara svårare moment än man gjort tidigare.

Bästa resultat: 1:a SM 2008-2014, 3:a Halloween Cup Tyskland, 3:a Visaginas Open Litauen, 2:a Visaginas Open Litauen trio 2011, 2:a Heathrow International trio 2011, har deltagit i EM vid flera tillfällen samt VM 2010 och 2014.

 

Karin Tuvskog

Född: 1992

Tränat aerobic sedan: 2008

Varför jag tränar aerobic:  Det är en rolig och varierad träning. Vi är ett härligt gäng vilket gör att man tar sig till träningen även om man är lite trött. Dessutom så har vi duktiga tränare som engagerar sig och kommer på nya idéer om hur vi kan träna för att utvecklas och bli bättre vilket gör träningen mycket varierad och lärorik.

Vad jag tycker är roligast att träna:  Allt möjligt det beror lite på vilket humör man är på,  men att öva på element (svårigheter) som man vill lära sig är extra roligt.

Bästa resultat: Tog silver individuellt vid SM 2013 samt brons i IAF Team Cup i Tyskland 2013.

 

Andrea Bergman

Född: 1996

Tränat aerobic sedan: 2008

Varför jag tränar aerobic: Jag tränar Aerobic för jag tycker det är roligt, det är en sport med stor variation och det finns alltid mycket att lära sig och även att utvecklas i.

Vad jag tycker är roligast att träna: Jag tycker det är roligast att träna olika sorters armhävningar och armstyrka.

Bästa resultat: 1:a USM 2010, 2:a JSM 2011, 2:a JSM 2012.

Uppdaterad: 02 SEP 2015 15:42

Vårt mål är att erbjuda så brett och varierat utbud av kurser som möjligt. Men vad som är allra viktigast för oss är att vår undervisning håller hög kvalitét och att vi har duktiga och motiverande ledare. Hos oss ska så många som möjligt få chans att träna och dansa på sin egen nivå.

Vill man satsa hårt och målmedvetet på dans eller aerobic gymnastics så vill vi hjälpa till att ta dig framåt.

Vill man dansa bara för att det är kul, så vill vi ha kul tillsammans med dig!

 

Har du någon idé om hur vi ska bli bättre? Eller saknar du någon speciell dansstil?

Vi är alltid öppna för nya förslag och idéer, så hör gärna av dig och dela med dig av dina funderingar!

Maila oss här

 

Uppvisning 2008 2

Postadress:
Föreningen Ale Aerobic och Dansstudio - Gymnastik
UllaKarin Othzén, Vadbacka 116
44694 Skepplanda

Besöksadress:
Kulturhuset, Nytorpsvägen
44632 Älvängen

Kontakt:
Tel: 0707200180
E-post: dansstudion.alvangen...