Hoppa till sidans innehåll

Vad är Pusselbitar?


Eftersom aerobic gymnastics är en komplex sport behövs ett enkelt sätt att börja. Ingen kan vara proffs direkt!

 

Ale Aerobic & Dansstudio har därför tagit fram ett koncept vi kallar Pusselbitar som är anpassat för dem som börjar med aerobic gymnastics hos oss. Det är fyra kortare koreografibitar som var och en innehåller en svårighet.

Dessa svårigheter är:

- Armhävning

- Tuck jump (ett hopp där gymnasten kryper ihop till en boll i luften)

- Piruett

- Straddle support (gymnasten sitter med benen isär i 90 grader och lyfter sig på enbart händerna)

 

Varje pusselbit är 2-3 8:or lång, och kan läras in på förhållandevis kort tid. Dessa pusselbitar kan man tävla med på våra Minitävlingar, något som är helt frivilligt.

Utöver själva Pusselbitarna tränar gymnasterna bland annat på styrka, vighet och teknik under träningspassen. Det är den fysiska grunduppbyggnaden som ligger i fokus och ska ge möjlighet till en långt aktivt liv. Vi uppmanar därför alla föräldrar att peppa sina gymnaster i perioder då träning kan kännas lite tung eller motig, det lönar sig definitivt i längden!

 

Nästa steg för gymnasterna som hanterar Pusselbitarna bra är att lägga till ytterligare koreografi och svårigheter kring pusselbitarna, så att det till slut blir en hel rutin på 1 minut och 15 sekunder. Denna rutinen kan tävlas med på såväl klubbtävlingar som nationella tävlingar. Nationella tävlingar blir däremot enbart aktuellt då gymnasten i fråga är både mentalt och fysiskt redo, vilket är något som avgörs från gymnast till gymnast i samråd mellan klubben och föräldrarna.

 

Nu har även ytterligare ett steg tillkommit i våra rutiner. Vi kallar det för Steg2, vilket är en rutin på något högre nivå än den första Pusselbitsrutinen. Denna rutin kan gymnasterna gå vidare till när de hanterar Pusselbitsrutinen tillräckligt bra och behöver ytterligare utmaning. Denna övergång är också något som avgörs från gymnast till gymnast, men helt och hållet av klubben. Detta av säkerhetsskäl, då vi som klubb står för hög säkerhet och kvalitet i vår träning, och gymnasterna ska kunna och vilja träna och tävla under lång tid framöver.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:35

Vårt mål är att erbjuda så brett och varierat utbud av kurser som möjligt. Men vad som är allra viktigast för oss är att vår undervisning håller hög kvalitét och att vi har duktiga och motiverande ledare. Hos oss ska så många som möjligt få chans att träna och dansa på sin egen nivå.

Vill man satsa hårt och målmedvetet på dans eller aerobic gymnastics så vill vi hjälpa till att ta dig framåt.

Vill man dansa bara för att det är kul, så vill vi ha kul tillsammans med dig!

 

Har du någon idé om hur vi ska bli bättre? Eller saknar du någon speciell dansstil?

Vi är alltid öppna för nya förslag och idéer, så hör gärna av dig och dela med dig av dina funderingar!

Maila oss här

 

Uppvisning 2008 2

Postadress:
Föreningen Ale Aerobic och Dansstudio - Gymnastik
UllaKarin Othzén, Vadbacka 116
44694 Skepplanda

Besöksadress:
Kulturhuset, Nytorpsvägen
44632 Älvängen

Kontakt:
Tel: 0707200180
E-post: dansstudion.alvangen...