Hoppa till sidans innehåll

Terminsstart HT 2020


Kära medlemmar (+ alla andra) som är intresserade av hur höstterminen för AKG kommer att gestalta sig!

Styrelsen har vänt och vridit på det faktum att pandemin finns kvar även om antalet allvarligt sjuka har minskat drastiskt. Det finns en stor samhällsspridning nu bland framför allt yngre människor vilket kopplas till att man slappnar av lite väl mycket när det gäller att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

AKG har från start agerat ansvarsfullt för att förhindra smittspridningen i samhället genom att anordna utomhusgympa, men menar nu att vi kan hantera detta även inomhus. Idrottshallen i Anderslöv är stor och det är enkelt att hålla avstånd, det är värre med gymnastiksalen i Klagstorp som är liten. Vi har räknat på hur många som kan vistas där samtidigt och maxgränsen är 20 personer. Det innebär att det kan komma att bli aktuellt med någon typ av bokningssystem framöver just i Klagstorp.

I Klagstorp är tanken att vi startar terminen utomhus men med möjlighet att vara inne vid oväder- dock begränsat antal alltså.

I Anderslöv satsar vi på inomhuspass med det undantaget att om vädret är fantastiskt varmt och vackert en tisdag kan passet då förläggas utomhus. Att vi inte börjar terminen utomhus här beror på att underlaget ute inte är bra för övriga pass.

Som tidigare stannar man hemma vid minsta Covid-symtom, håller rekommenderat avstånd och vi ser till att det finns tvål och desinfektionsmedel på plats. Det är bra att byta om hemma för att vi i så liten utsträckning som möjligt ska uppehålla oss i omklädningsrummen, ev. öppnas inte dörren dit in förrän 5 minuter innan passet, och det är bra att ta med eget material när det behövs tex matta och handskar. Som ett led i att underlätta ev. smittspårning har vi även bestämt oss för att använda närvarolistor där man skriver sitt namn eller medlemsnummer de ggr man deltar. Dessa närvarolistor sparas en månad för att sedan förstöras. Vi har full respekt för om någon inte vill eller kan anmäla sitt deltagande via närvarolista.

Höstterminen startar alltså måndagen den 17 augusti med två pröva-på-veckor som vanligt. Reklamutskicket har delats ut under helgen och vi hoppas att många har nåtts av höstens schema.

Lite förändringar sedan våren, läs gärna passbeskrivningarna på hemsidan där även schemat samt bra-att-veta-lappen finns. Med anledning av ett något stramt ekonomiskt läge för föreningen beslutade årsmötet att höja terminsavgifterna med 100 kronor from höstterminen 2020.

Styrelsen hälsar alla hjärtligt välkomna till en termin som förhoppningsvis blir något mera ”normal” när det gäller fysisk aktivitet - vi ser fram emot att få Anderslöv och Klagstorp med omnejd i rörelse igen!

Styrelsen för AKG gm

Anita Larsson, ordförande

 

Uppdaterad: 11 AUG 2020 13:32 Skribent: Minna Harlin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Alla Kan Gympa - Gymnastik
Anita Larsson, Åbyvägen 245
23173 Anderslöv

Kontakt:
Tel: 0707288801
E-post: This is a mailto link

Se all info