Hoppa till sidans innehåll

Päronpajer


INGREDIENSER 8st

DEG

  • 50 g smör eller margarin
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 8 msk vetemjöl

FYLLNING

  • 4 Päron
  • 2 msk vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 100 g mandelmassa

TILL SERVERING

  • 2 msk pinjenötter
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk vaniljsocker

SÅ HÄR GÖR DU

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Deg. Rör matfett, socker och vaniljsocker poröst. Blanda ner mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Dela degen i 8 lika stora bitar, tryck ut degen i små portionsformar av aluminium. Stöll dem i kylskåpet under tiden fyllningen förbereds.
  4. Fyllning. Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg päronbitarna i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Sjud tills päronen börjar mjukna. Riv mandelmassan.
  5. Fördela mandelmassan i mitten av formarna. Lägg på päronbitarna.
  6. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt formarna kallna på galler.
  7. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. vispa grädden med vaniljsocker.
  8. Till servering. Servera med vaniljgrädde och rostade pinjenötter.
Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:12 Skribent: Therese Jacobsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Föreningen Angarns Ryttare - Ridsport
Johan Andersson, Heimdalsvägen 13
18451 Österskär

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info