Hoppa till sidans innehåll

Föreningen Bjärebygdens Hästcenter - Ridsport

Årsmöte 2020

Härmed kallas medlemmarna i Bjärebygdens hästcenter till årsmöte onsdagen den 26 februari kl 18:30

Årsmötet håller vi hos Nordberghs Maskin & Transport, i deras utbildningslokal på Brovägen 6 i Hjärnarp. Enklare tilltugg (typ smörgåstårta) och dryck bjuder vi på.  
När årsmötet närmar sig lägger vi ut material såsom resultat-/balansräkning, samt revisionsberättelse. Vi lägger ut det på FB-sidan samt på hemsidan. Styrelsen föreslår vidare en omskrivning av stadgarna och stadgeförslaget finns redan utlagt på FB-sidan som pdf-fil samt läggs på hemsidan. Stadgeförslaget tas på stämman i sin helhet eller inte alls, då paragrafändringarna genomsyrar och knyter samman flertalet paragrafer. Stadgeförslaget ska också tas som stämmopunkt 2, efter utseende av stämmans ordförande. Om stämman säger ja till de nya stadgarna tillämpar vi dem redan på fortsättningen av stämman.   
Redan nu kan vi nämna att styrelsen föreslår att medlemsavgifterna för 2021 ligger kvar på samma nivå som 2020, och att detta är ett av besluten som tas på årsmötet.

Efter den formella stämman bjuder vi på en inspirerande föreläsning med tips på hur man bygger upp ett framgångsrikt upplägg för att prestera när det gäller. Vår egen Caroline Persson kommer att berätta om sitt system och sin filosofi. Under 2019 visade Caroline hur hon fick hästarna att prestera på Falsterbo, Elmia och Breeders, och hon har dessutom kvalat in till Göteborg Horseshow i februari, med Emilia Wulffs fina unghäst i god samverkan med just Emilia

På årsmötet kommer vi även att ha en genomgång av hur man använder en hjärtstartare, då vi sedan i höstas har tillgång till en sådan till klubbens tävlingar/träningar. En hjärtstartare är en fantastisk mekanick som verkligen kan rädda liv och få igång ett hjärta som har stannat. Utan den kan vi inte få igång ett hjärta utan bara utföra HLR till dess räddningspersonal anländer och tar över.

Traditionsenligt delar vi även ut pokalerna för årets klubbmästare 2019.

Ni måste formellt anmäla Er senast måndagen den 17 februari för att vi ska kunna planera inköp och omfattning mat/dryck på ett klokt sätt. Anmälan sker genom att skriva kommentar direkt till FBinlägget, eller genom att kontakta Maria Bröme via messenger eller mejl  ! This is a mailto link
 
 HJÄRTLIGT VÄLKOMNA, önskar styrelsen genom ordförande Ann-Kristin Ottersgård Brorsson 

 

 

Årsmöte 2019
2019-01-13

Härmed kallas medlemmarna i Bjärebygdens hästcenter till årsmöte måndagen den 25 februari kl 18:30.

Årsmötet håller vi hos Nordberghs Maskin & Transport, i deras utbildningslokal på Brovägen 6 i Hjärnarp. 

När årsmötet närmar sig lägger vi ut material såsom resultat-/balansräkning, samt revisionsberättelse. Vi lägger ut det på FB-sidan samt på hemsidan.

Redan nu kan vi nämna att styrelsen föreslår att medlemsavgifterna för 2020 ligger kvar på samma nivå som 2019, och att detta är ett av besluten som tas på årsmötet.

Enklare tilltugg (typ smörgåstårta) och dryck bjuder vi, likaså en inspirerande föreläsning kring hästars och ryttares hållbarhet, av vår gästtalare Pernilla Stenfeldt. På årsmötet delar vi traditionsenligt även ut pokalerna för årets klubbmästare 2018.

Ni måste formellt anmäla Er senaste söndag 17 februari för att vi ska kunna planera inköp och omfattning mat/dryck på ett klokt sätt. Anmälan sker genom att skriva kommentar direkt till FB-inlägget, eller genom att kontakta Maria Bröme via messenger eller mejl This is a mailto link !

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA,  önskar styrelsen genom ordförande Ann-Kristin Ottersgård Brorsson

Lite mer om Pernilla Stenfeldt - Leg. Sjukgymnast,  Godkänd av SJV för arbete inom djurens hälso- & sjukvård. PG dipl. /MSc Veterinary Physiotherapy. Text hämtat från Cajsa Ekström/Hippson: ”Pernilla Stenfeldt har alltid haft ett intresse för rehabilitering av hästar. För att komma dit hon är i dag har hon dock fått gå den långa vägen, hon utbildade sig först till legitimerad sjukgymnast för människa. Efter några år inom yrket valde hon att studera vidare och skaffade sig då en treårig masterutbildning i sjukgymnastik inom veterinärmedicin. Nu har hon tretton års erfarenhet av hästrehabilitering, samt ett specialintresse för samspelet mellan ryttarens sits och hästens prestation. 
Pernilla arbetar som sjukgymnast både på Hallands djursjukhus i Slöinge och på Saxtorps hästklinik. Hon hjälper till med riktad rehabilitering efter skada eller operation, samt sitsträning och ridteknik för att få häst och ryttare att arbeta korrekt och skadefritt.”
 

 

Årsmöte 2018
2018-02-08

Välkommen till FBHC’s årsmöte den 23 februari kl. 19.00 på Margretetorps Gästgifvaregård.

Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar och prisutdelningar får vi höra Jan-Ove Olsson, ”mannen med blicken”, föreläsa om sambandet mellan hästars ridbarhet och dess exteriör. Jan-Ove är bland annat domare i Bruksprovsnämnden för hingstar. Han reser till USA och andra länder för att ge expertutlåtande på exteriör och gångartsbedömning. Jan-Ove är också dressyrdomare och en utmärkt tränare!

Baguette, kaffe/te, kall dryck serveras under kvällen. Subventioneras av klubben för FBHC’s medlemmar, övriga gäster betalar självkostnadspris.

Anmäl dig med ett SMS till Ann-Sophie Persson 073-417 10 07 senast 15/2!

Varmt välkommen!

Styrelsen

Egna nyheter

 
 
2017-01-19
Härmed kallas medlemmarna i Bjärebygdens hästcenter till årsmöte på Margretetorps gästgivargård 10 februari kl 18,00
 
2016-10-31
Sparbanksstiftelsen Gripen har sponsrat föreningen med en läktare för 80,000 kr!
 
2016-10-31
Välkommen till vårt KM i hoppning! Den 17/12 med första start kl 13:00 håller vi årets KM i hoppning. Tävlingen är öppen endast för klubbens medlemmar och kostar 100kr / start avgiften går till musikhjälpen 2016. Alla hoppar den klass de brukar hop

Medlemsinfo

Swisch till föreningen är: 123 338 1209

 

Medlemsinfo 2017:

450 kr aktiv medlem

150 kr passiv medlem

Facebook-gilla-knapp

 

Trailerkompaniet 

 

 

Bilförmedlingen

 

JLM

 

 

 Djurgårdens Ridsport Logo

gripen logga

 

Postadress:
Föreningen Bjärebygdens Hästcenter - Ridsport
Douglas Andersson, Margretetorpsvägen 859
26698 Hjärnarp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info