Hoppa till sidans innehåll

2 silvermedaljer till Borås Badmintons Henrik Rydén när Veteran SM 2019 avgjordes i Borlänge

24 MAR 2019 22:52
Henrik Rydén tog sig till 2 finaler när veteran SM avgjorde i Borlänge 2019.
  • Skapad: 24 MAR 2019 22:52

Henrik Rydén var i dubbla finaler efter fint spel i både singel och dubbel i helgens veteran SM i Borlänge. Stark insats av Henrik som nyligen börjat spela badminton igen efter några års uppehåll och fokus på andra sporter. Nedan finner ni hans version av SM-helgen.

"Målet då jag åkte upp var att få med mig minst en medalj. Första matchen som var en singel flöt på fint så det var skönt med en bra start. Dubbel spelade jag med Christofer Wiklander Madsen från Skogås. Vårt samspel fungerade relativt bra redan från start och vi tog en stabil seger i första matchen efter att först vunnit en match på WO. Hallen i Borlänge kändes riktigt skön att spela i både med lagom temperatur och skön bollträff.

I kvartsfinalen i singel väntade den andraseedade John Hård från Skogås. En fysiskt stark spelare, vilket gjorde att nervositeten kickade in. Första set spelade jag rätt kontrollerat och känslan var fortsatt god efter setvinst med 21-17.I andra set fick jag en usel start och spelade dåligt. Underläge med 11-4 men med ändrad taktik och istället serva kort fick jag några enkla poäng och började upphämtningen för att vända setet. Efter ett väldigt bra spel från min sida vinner jag 9 raka poäng och sedan setet med 21-13 vilket betydde vidare till söndagen och en semifinal.

Sista matchen på lördagen var kvartsfinal i dubbel. Vårt spel stämde rätt bra och vi tog oss relativt enkelt vidare till semi. Två medaljer säkrade med det stora orosmålnet var mina hälsenor som vid detta laget vara mycket ömma. ICA Maxi sponsrade med is så det blev egenvård med is och sen bubbelpol med massage. Detta gjorde smått underverk så med rejäl uppvärmning på motionscykel på söndag morgon så kändes det riktigt bra!

Semifinal i singel först ut. Spelade min bästa match för helgen och vann stort med 21-9, 21-3. Dubbelsemifinalen gick också rätt smärtfritt och vi vann tillslut med 21-18, 21-12.

Efter två timmar var det dags för singelfinalen, en match som jag såg fram emot. Motståndaren Fredrik Du Hane från Skogås, tidigare Askim, har jag mött många gånger genom åren och vi har alltid haft jämna och roliga matcher. Jag hade en revansch att utkräva från senaste mötet mellan oss för några år sedan men direkt när matchen startade kände jag att jag inte riktigt fick press på honom. Han pressade hela tiden tillbaka mina försök och var otroligt stark i hörnen och rörde sig bra. Jag gör inget dåligt första set men förlorar ändå med 21-15. Nya tag i andra set, men får en usel start. Helt plötsligt står det 11-1 till honom efter att jag blivit frustrerad och börjat missa. Du Hane gör en otroligt stabil match och jag kommer inte åt honom för fem öre. Förlorar andra setet ganska enkelt och får helt enkelt ladda om för en revansch match till nästa mötet.

Efter en bitter förlust och missat guld var det bara att ladda om till dubbelfinalen som spelades mot ett Spångapar, Pierre Åhling och Mikael Nilsson som var förstaseedade i turneringen. Det var mycket högre tempo i denna dubbel jämfört med våra tidigare och det lyste igenom att jag och Christofer inte var riktigt samspelta. Vi tappar första set med 21-17 men spelar upp oss och lyckas ta andra med 21-18. I tredje set ligger vi steget före dem fram till strax innan sidbytet då vi gör några onödiga och kostsamma misstag. Efter detta kommer vi aldrig ikapp. Vi gör en ok insats men tappar sista med 21-17.

Summaummarum så är ju två silver helt ok men jag hade hellre bytt dessa mot ett guld då jag har ett SM silver och ett brons sedan tidigare i V35. Tack för allt stöd via chatt från mina goa klubbkamrater!"

Vi från klubben tycker att två silver medaljer är mer än "helt ok" och kan bara gratulera Henrik efter en fin insats i Borlänge. Grattis!

Henrik Ryden silvermedaljör

Skribent: Emelie Andersson
Epost: Adressen Gömd

Vill du börja spela badminton?

Mer infomation hittar ni under fliken "börja spela" eller mejla oss gärna på This is a mailto link 

 

Postadress:
Föreningen Borås Badminton - Badminton
Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info