Hoppa till sidans innehåll

Borås Badminton serielag vinner div 2 och är för nästa säsong tillbaka i div 1!

31 MAR 2019 21:39
I lördags spelade Borås badminton sista seriesammandraget för säsongen i Falköping.
  • Skapad: 31 MAR 2019 21:39


I lördags spelade Borås badminton sista seriesammandraget för säsongen i Falköping. Hela styrkan var med förutom Henrik och Heena. 

Första matchen vanns mot Ulricehamn med 3-5. Det var bra spel från samtliga spelare där herrdubbel 1 med den nya konstellationen Johan A/ Peter K stod för den mest spännande match för dagen. Peter Karlsson gjorde comeback och visade bestämt ihop med Johan att de inte hade kommit till Falköping för att förlora. 26-24 i tredje set säger allt hur tight och spännande denna matchen var. Anders/Pontus vann även de sin dubbel efter stabilt spel. Nathalie spelade damsingeln och gjorde även detta sammandrag en bra insats. Emilia fick chansen att spela damdubbeln då Heena inte var med denna dagen. Hon och Emelie gjorde en bra insats i dubbeln men där det märktes att de inte spelat så mycket ihop vilket ledde till enkla misstag och tyvärr till förlust mot ett samspelat par från Tellus. Johan och Pontus spelade som tidigare stabilt i sina singlar vilket betydde att vi minst hade oavgjort och 1 poäng. Jesper tappade sin singel men Anders/Emelie vann mixed vilket betydde 5-3 och två härliga poäng.

Andra matchen mot Wätterstad skulle ha vunnits men där tappades herrsingel 3 och mixed som skulle ha vunnits. Matchen slutade 4-4.

Johan/Peter vann återigen en tresetare i herrdubbel 1 och Anders/Pontus lyckades vända underläge till vinst i herdubbel 2 - också det i tredje och avgörande set. Damdubbeln med Emilia/Emelie kändes som möjlig då första set slutade 21-18 till motståndarna. Tyvärr blev det för mycket missar i andra set och med bra motståndare på andra sidan nätet så blev det förlust i två raka set. Wilma kämpade på bra i sin damsingel men blev hårt pressad av motståndaren och fick se sig besegrad i två set. Vinst återigen för Johan och Pontus i herrsinglarna gjorde att Borås hade säkrat minst oavgjort och ett poäng mot laget som tog 2 poäng av oss i höstas (även det enda laget som vi har förlorat mot). Jesper såg ut att ta hem sin singel men tröttnade i 3e set och förlorade matchen. Nu återstod mixeden med Anders och Emelie. Första set var jämnt där Borås lyckades vinna med minsta möjliga mariginal. Andra set vände helt och med alldeles för stressigt och många missar av Anders/Emelie så kunde Wätterstadparet vinna tämligen enkelt. Nya tag i 3e set. Nytt fokus och bestämdhet såg det lovande ut och Anders/ Emelie spelade upp sig rejält och hittade luckor hos motståndarna och hade ledning med 11-9. Det var jämnt spel upp till 14 men efter 6 snabba missar av Borås så var matchen förlorad. 

Bra laginsats återigen och var det något lag som hördes i hallen var det Borås som verkligen hejjade på sina lagkamraterna som gav gärnet på banan. 3 poäng efter dagen matcher gjorde att segern i div 2 blev överlägsen med 16 poäng mot 2ans 10 poäng. 

Highligts!
* Peter Karlsson gjorde comeback och var 100 procentig för dagen i sina dubblar ihop med en annan 100% procentig spelare; Johan Azelius.

* Bra insats av Natalie i singel mot Ulricehamn. Även bra kämpat av Wilma i damsingeln mot wätterstad.

* Bra spel i damdubblarna tror att det märktes att samspelet saknades då konstellationen var ny för dagen.

* Killarna spelade säkert i sina matcher vilket återigen var avgörande för dagens resultat.

Nu är vi rejält taggade för nästa säsong återigen i div 1!

Serielaget 30/3

Skribent: Emelie Andersson
Epost: Adressen Gömd

Vill du börja spela badminton?

Mer infomation hittar ni under fliken "börja spela" eller mejla oss gärna på This is a mailto link 

 

Postadress:
Föreningen Borås Badminton - Badminton
Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@borasbadminton....

Se all info