Hoppa till sidans innehåll

Johan Azelius fortsätter att spela bra, nu senast på U19 EM i Estland

17 SEP 2018 23:07
Johan Azelius fortsätter att spela bra i internationella tävlingar - nu senast i Tallin där eliten i U19 samlades och gjorde upp i U19 EM.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2018 23:14

Johan Azelius fortsätter att spela bra i internationella tävlingar - nu senast i Tallin där eliten i U19 samlades och gjorde upp i U19 EM. 
Tävlingen inleddes med lagtävling där Johan och Sverige mötte Frankrike, Ukraina och Estland. Sverige vann mot Estland och Ukraina men tyvärr fick laget se sig besegrade med 2-3 mor Frankrike som senare vann hela lagtävlingen.  
På tisdagen började den individuella tävlingen för Johan då han ganska enkelt vann mot en cypriot. Nästa match spelades dagen därpå och då var det en spelare från Ukraina som stod för motståndet. Efter en nervös inledning av Johan vann han även denna matchen vilket betydde att han var vidare till 16:delsfinalen. 
Där väntade en av favoriterna i hela singel och dubbeltävlingen - en spelare som är rankad som nr 12 på juniorvärldsrankingen vilket betydde att han var favorit till att vinna matchen över Johan. Johan spelade riktigt bra hela matchen igenom och med få misstag och kontrollerat spel stod han som vinnare efter 3 set med siffrorna 21-18, 18-21, 21-12. 
I 8:delsfinalen visade Johan återigen upp ett bra spel men förlorade tyvärr matchen med 15-21, 17-21. I första set stod det 15-15 men lite nervositet från Johan gjorde tyvärr att han tappade sitt spel och missade för enkla bollar vilket blev avgörande.
Överlag en mycket stark insats av Johan som själv berättar att han är supernöjd med tävlingen. Att han slår ut en av favoriterna till guldet (en spelare som alltid varit i toppen de senaste 6 åren) är ingen dålig bedrift och han säger själv efter matchen att han är mer taggad på badminton än någonsin!
Skribent: Emelie Andersson
Epost: Adressen Gömd

Vill du börja spela badminton?

Mer infomation hittar ni under fliken "börja spela" eller mejla oss gärna på This is a mailto link 

 

Postadress:
Föreningen Borås Badminton - Badminton
Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info