Hoppa till sidans innehåll

JOHAN AZELIUS TOG ETT GULD OCH ETT SILVER NÄR JUNIOR-SM AVGJORDES I UMEÅ 8-11 FEBRUARI 2019

10 FEB 2019 19:26
Johan Azelius tog ett välförtjänst guld i herrsinglen och knep silvret ihop med August Björkler, Frölunda i Junior SM som spelades i Umeå.
  • Uppdaterad: 10 FEB 2019 19:26

Formen var lite oklar precis innan avfärd mot Umeå, då Johan troligtvis drabbats av en slemsäcksinflammation men trots det, beslutade han sig för att  åka till Umeå med siktet inställt på en guldmedalj i både singel och dubbel.

Första matchen i singel var mot en spelare som går på samma gymnasium som Johan där han visste redan innan att det skulle bli en tuff match. Med fokus på rätt ställe stod Johan tillslut som vinnare med siffrorna 21-13 21-16. I andra matchen mötte Johan en spelare som han på pappret borde vinna mot, vilket han gjorde med ganska klara siffror.

Efter två singelmatcher var även dubbeln igång efter en skön vinst i första omgången mot ett par 01:or (1 år yngre). Efter dubbeln väntade kvartsfinal i singel mot en spelare som tränar heltid på det italienska badmintoncentret.

Azelius visste att det skulle bli en tuff match och efter en svag inledning med mycket enkla misstag och dålig taktik, lyckades han vända matchen genom att ändra taktiken och placera bollarna innanför linjerna istället för utanför. Johan tappade det första seten men lyckades sedan vinna de två sista ganska komfortabelt. Även kvarten i dubbeln gick ganska enkelt.

Efter att vakna upp med en del känningar från lördagens matcher var det bara att ladda om med mycket frukost för ännu en tuff dag - dubbla semifinaler väntade i både herrsingel och herrdubbel.

I singel-semifinalen väntade en spelare från Täby. Johan spelade stabilt och vann matchen med 21-5, 21-18. I dubbelsemifinalen mötte Johan/August ett par som de möter mer eller mindre varje träning, vilket gjorde att båda paren visste allt om dem andra angående taktik, styrkor och svagheter. Efter en knackig start lyckades Johan/August vända matchen och vinna avgörande set (3e).

Endast en halvtimme efter semifinalen i dubbel var det dags för final i singel mot en duktig 01a från Trollhättan. Att det skulle bli tajt visste nog alla. I första setet spelade Johan riktigt bra med väldigt få enkla misstag. I andra setet kom Ludvig Petre Olsson, Trollhättan in mer i matchen och lyckades vinna andra setet. I det 3e och avgörande setet fick Johan en dålig start med 0-5 underläge och 10-11 i underläge.

" Då tänkte jag att jag inte hade något att förlora på att gå all in och hoppas på det bästa. Min coach hade berättat för mig att vinna nätspelet och vara aggressiv där framme för att få upp lyft och kunna gå på anfall. Taktiken lyckades jag utföra till mer eller mindre 100% efter 11 pausen i tredje setet och lyckades vända 10-11 till 21-13 och vann därmed JSM i singel🥇"

- Johan Azelius, Borås Badminton om vändningen i herrsingelfinalen

 

Kort inpå prisutdelningen i singel var det dags för final i dubbel. Både Johan och hans partner, August Björkler satsar på singel men spelar dubbel för att det är kul. En av spelarna de mötte i finalen tränar bara dubbel och mixed vilket gjorde att det andra paret var favoriterna på förhand. Efter ett trögt första set och ett grymt andra set blev det även i dubbelfinalen en tresetare. I det tredje setet kom Johan/August inte upp i nivån som i andra set samtidigt som de fick en dålig start i 3e set och kom aldrig in i matchen igen. Tyvärr blev det en förlust men sammantaget är Johan väldigt nöjd med ett guld i singel🥇(som är hans huvudkategori) och ett silver i dubbel🥈.

 

Summering av Johan Azelius efter junior SM: En grym helg som slutade med sköna framgångar och även skönt att visa alla att BB är den bästa klubben i Sverige🇸🇪

Johan Azelius Junior SM 2019

Skribent: Emelie Andersson
Epost: Adressen Gömd

Vill du börja spela badminton?

Mer infomation hittar ni under fliken "börja spela" eller mejla oss gärna på This is a mailto link 

 

Postadress:
Föreningen Borås Badminton - Badminton
Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info