Hoppa till sidans innehåll

Serielaget öppnade starkt med två vinster när första seriesammandraget för säsongen i div 2 spelades

23 SEP 2018 12:50
Två vinster blev säsongens första resultat när Borås Badminton mötte GBK 2 och Falan i Göteborg lördag 22/9
  • Uppdaterad: 23 SEP 2018 12:50

Lördagen den 22/9 spelades första sammandraget för säsongen i div 2 mellersta. Det var en taggad trupp som möttes upp lördag morgon i fjäderborgen, Göteborg och som var beredda på att ge gärnet för att ta hem säsongens första poäng. 

Första matchen stod GBK 2 för motståndet. Borås började starkt med och tog ledningen med 2-0 efter vinst i Herrdubbel 1 och och damdubbel. Lite osäkert spel och för många missar gjorde tyvärr att vi tappade herrdubbel 2. I damsinglen gjorde Wilma en bra bra insats och visade upp ett bra spel men där hon tyvärr förlorade matchen efter 3set. Matchen var nu utjämnad till 2-2 när detvar dags för herrsinglarna. Johan och Pontus spelade stabilt och kunde ta hem både herrsingel 1 och 2, vilket betydde 4-2 till Borås och garanterat minst oavgjort och en poäng. Tyvätt tappade Jesper sin singel vilket gjorde att all hängde på mixed - Anders och Heena i sista matchen. Det var en jämn och välspelad match där Heena och Anders tillslut visade vilka som var de bättre för dagen och kunde ro hem segern i 2 raka set - vilket betydde 5-3 till Borås och 2 välförtjänsta poäng. 

Efter en snabb lunch väntade nästa match där BK Falan stod för motståndet. Fortfarande bra anda i laget och spelsugna spelare var laget redo att kämpa för ytterliggare 2 poäng. Av 8 matcher gick hela 6 stycken till 3 set då Borås hade svårt att hitta sitt spl och fick kämpa igenom några svajiga matcher. Riktigt starkt att inte ge upp utan att visa vinnarskallarna och plocka hem segrar i samtlig matcher som avgjordes i 3 set! Wilma Kindlund stod återigen för en stark insats i sin damsingel och kunde äntligen ta hem sin första vinst i serien för Borås genom att återigen spela en tuff tre settare men att denna gången visa sig vara den starkare spelaren och ta hem matchen. JOhan och Pontus spelade bra och tog ävende hem sina singlar. Jesper var revanschsugen sedan förlusten i förmiddags och visade en bättre bestämdhet och fint spel när även han vann sin singel i 3 set. 7-1 till Borås betydde dagens andra vinst och ytterliggare två poäng.

Borås hade även turen att ha en egen hejjarklack från Borås som hade åkt ner för att hejja fram laget ochge extra pepp i samtliga macther - vilket de gjorde galant. 

Spelare: Pontus Oresten, Johan Azelius, Jesper Guldbrand Erikson, Anders Aronsson, Emelie Andersson, Heena Mistry, Wilma Kindlund. 

Serielaget 22/9

Skribent: Emelie Andersson
Epost: Adressen Gömd

Vill du börja spela badminton?

Mer infomation hittar ni under fliken "börja spela" eller mejla oss gärna på This is a mailto link 

 

Postadress:
Föreningen Borås Badminton - Badminton
Bockasjögatan 2
50430 Borås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info