Hoppa till sidans innehåll

Engelbrektsloppet 60 km


Engelbrektsloppet 60 km (2x30 km) går den 11 februari 2018 och är ett lopp i klassisk stil som ingår i En Svensk Klassiker. www.ensvenskkassiker.se, gäller både tävlings och motionsklasser. Engelbrektsloppet är också seedningslopp till Vasaloppet.
Det gör att många kommer för att ”seeda” upp sig för en bättre startposition i Vasaloppet Engelbrektsloppet är f.o.m 2013 ett
FIS - lopp och ingår som deltävling 
i Euroloppet. www.euroloppet.com

ESK_logo_RGB

Tävlingsklass:  Åkare födda -98 och tidigare får deltaga. Medlemskap i klubb ansluten till Svenska Skidförbundet krävs. FIS tävlingsregler gäller.

Motionsklass:  Åkare födda -00 och tidigare får deltaga. Ingen klassindelning. Medlemskap i klubb behövs ej.

Anmälningsavgift: 900 kr tom 4 februari 2018.

Anmäl dig här

Efteranmälan: 1150 kr ( 5 - 10 feb).

Direktanmälan: 1500 kr

Seedning: se Information/ PM

Gemensam start för tävlingsklassen kl 10.00 på Torget i Norberg. Motionsklassen startar kl 10.15 med individuell start vid passage av startlinjen.

Engelbrektsloppet är efter Vasaloppet det största långloppet i Sverige. Loppet startade 1969 och är uppkallat efter vår frihetshjälte Engelbrekt som på 1400-talet kastade ut danskarna som då ockuperade Sverige. Antal deltagare ligger i dag mellan 2.000 och 2.500.

Loppet startar och går i mål mitt i Norbergs centrum. Unikt för Sverige och ett mycket trevligt arrangemang för både åkare och åskådare. Loppet sätter ”Skidåkaren i Centrum”. Nära till allt. Terrängen är lättkuperad och ringlar lätt och fint mest i skog men passerar också vackra sjöområden. Vi har pistade skidspår, minst 2 spår i bredd.

Norberg är ett litet samhälle med ca 6000 invånare och ligger ca 140 km från Stockholm, 2 tim med bil. Norberg ligger i Bergslagen, i hjärtat av ett malm- och stålrike. Här har brutits järnmalm sedan 1300-talet men inga gruvor är i drift i dag. Däremot finns en väl utvecklad stålproduktion i området med aktörer som Sandvik, Outokumpu, Atlas Copco och  Seco.

Vi ser fram emot att kunna erbjuda skidåkare från hela Europa att komma till Norberg och skida under angenäma former. Hela byn kommer göra sitt bästa för att du skall känna dig välkomna.

Uppdaterad: 28 MAR 2017 09:39

 

 

  Engelbrektsloppet en del av:

euroloppet


-------------------------------------

 Engelbrektsloppet ett lopp inom en:

ESK_logo_vimplar_RGB

 
 

 

Postadress:
Föreningen Engelbrektsloppet - Skidor
Engelbrektsgatan 73
73831 Norberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information