Hoppa till sidans innehåll

Kristinaloppet 30 km


Kristinaloppet 30 km (2x15 km) går den 10 februari 2018 och är ett lopp i klassisk stil. Kristinaloppet ingår i Tjejklassikern. www.ensvenskklassiker.seBåde tävlings- och motionsklass gäller vid kvalificering till Tjejklassikern.

Kristinaloppet är öppet endast för tjejer: Tävlingsklass för  åkare födda -00 och tidigare. Medlemskap i klubb ansluten till Svenska Skidförbundet krävs. Motionsklass för åkare födda -04 och tidigare och ingen klubbanslutning krävs.

Anmälningsavgift: 625 kr tom 4 feb 2018.

Efteranmälan: 850 kr (5 - 9 feb).

Direktanmälan: 1200 kr mellan kl 7-8 på tävlingsdagen. Swishkonto 123 561 05 06 eller kontant betalning

Anmäl dig här

Gemensam start kl 10.00 på Torget i Norberg.

Tjej_logo_RGB

Loppet startar och går i mål mitt i Norbergs centrum. Unikt för Sverige och ett mycket trevligt arrangemang för både åkare och åskådare. Loppet sätter ”Skidåkaren i Centrum”. Nära till allt. Terrängen är lättkuperad och ringlar lätt och fint mest i skog men passerar också vackra sjöområden. Vi har pistade skidspår, minst 2 spår i bredd. Loppet går samma bana som Engelbrektsloppets  och Engelbrektshalvan 30 km.

Norberg är ett litet samhälle med ca 6000 invånare och ligger ca 140 km från Stockholm, 2 tim med bil. Norberg ligger i Bergslagen, i hjärtat av ett malm- och stålrike. Här har brutits järnmalm sedan 1300-talet men inga gruvor är i drift i dag. Däremot finns en väl utvecklad stålproduktion i området med aktörer som Sandvik, Outokumpu, Atlas Copco och  Seco.

Vi ser fram emot att kunna erbjuda skidåkare från hela Europa att komma till Norberg och skida under angenäma former. Hela byn kommer göra sitt bästa för att du skall känna dig välkommen.

 

Uppdaterad: 28 MAR 2017 10:06

 

 

  Engelbrektsloppet en del av:

euroloppet


-------------------------------------

 Engelbrektsloppet ett lopp inom en:

ESK_logo_vimplar_RGB

 
 

 

Postadress:
Föreningen Engelbrektsloppet - Skidor
Engelbrektsgatan 73
73831 Norberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information