Hoppa till sidans innehåll

Licensregler


Fr o m 2016-07-15 finns en ny FAP som reglerar vilka krav polisen ställer för att du ska få din licens på ett enhandsvapen, dvs pistol eller revolver. Den reglerar vilken aktivitet, träning eller tävling, du måste ha gjort de senaste 6 månaderna.

Kraven är 12 gånger för dig som inte tidigare har licens för enhandsvapen och 6 gånger för att förnya licensen under senaste 6 månaderna, men kan trots det vara svåra att uppnå om du ska förnya för flera vapen i början av mars. Du skall även kunna visa att du använt vapnet 4 gånger de senaste 2 åren.

Därför bör du redan nu kontrollera när dina licenser löper ut och planera när du ska förnya dessa. Kan vara enklare att göra detta på hösten när du kan tillgodoräkna dig hela sommarens träning och tävlingar. Bruka bli lite mindre aktivitet under den mörka tiden november till mars. Dvs att du söker lämpligtvis i september-oktober för alla vapen du kan oavsett hur lång tid det är kvar på licensen.

Du skall också klara något av de skjutprov som staten kräver. Man skall ha klarat detta de senaste två åren. Kom ihåg datumet.

Det finns på respektive skjutbana en pärm med protokoll där du kan skriva in när du skjutit och vad du skjutit med och om du klarat något av delproven för skjutprovet. Du kan även använda en egen kalender eller den särskilda loggbok som pistolskytteförbundet säljer.

 

Länk till FAP

Du skall förutom att fylla i en licensansökan som du ger polisen även fylla i ett föreningsintyg och maila till föreningen. Föreningen skickar in föreningsintyget. Det är enklare att göra ändringar och eventuella tillägg i intyget om det skickas in digitalt. Erfarenheten gör att detta är enklast för alla inblandade.

Länk till instruktion hur du gör för att fylla i föreningsintyget

Uppdaterad: 28 NOV 2017 18:55 Skribent: Mikael Andersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Frövi-Lindesberg PS - Skyttesport
Persson, Hejdbacken 105
71394 Nora

Besöksadress:
Munkhyttan
71191 Lindesberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: frovilindesbergps@ho...

Se all info