Hoppa till sidans innehåll

Naturarenan vid hjälmsjön


                                                                                                                      loggo

 

 

 

 

 

 

Utkast. Naturarenan i ett nötskal

Visionen          

Att skapa attraktiva möjligheter för motion, idrott, utomhuskonst och logi vid Hjälmsjön i anläggningar som anpassats till de unika förutsättningarna vid Hjälmsjön.

Läge               

Hjälmsjön ligger vackert inbäddad nordvästskånsk skogs- och ängsmark på gångavstånd från Örkelljunga centrum. Skåneleden passerar nära. Från Ängelholm respektive Ängelholm är det en halvtimmes färd på goda vägar.

Målgrupper     

Naturarenan vänder sig till alla som är intresserade av aktivitet i vacker natur; örkelljungabor, motionärer, idrottsföreningar, turister och ”events” för idrott och organisationer.

Historik          

Med sina 2,5 kilometer har sjön under mer än ett halvsekel varit en uppskattad plats för läger och tävling inom rodd och kanot. För ett par år sedan anlades Abborraleden, en belyst motionsslinga invid sjön.

Genomförande 

Den ideella föreningen Naturarenan vid Hjälmsjön har till syfte att skapa en hållbar anläggning för verksamhet ”outdoor”. Genom ett Leaderprojekt avser vi att under 2018 kartlägga, välja ut och initiera aktiviteter som passar in och förstärker den goda miljön vid Hjälmsjön. Bakom föreningen står Idrottsföreningar, privatpersoner, företag och Örkelljunga kommun.               

Medlemskap   

Vi är angelägna om att Naturarenan vid Hjälmsjön ska bli väl förankrad och uppskattad i lokalsamhället. Genom medlemskap i föreningen kan privatpersoner (100 kr/år) såväl som organisationer (500 kr/år) vara delaktiga och påverka projektet och följa dess utvecklingen. Medlemsavgift betalas in på bankgiro 5169-7456 med uppgivande av namn och e-postadress. Mer information hittar du på nätet. 

Välkomna till Naturarenan vid Hjälmsjön

Krister Persson, ordförande

Uppdaterad: 24 AUG 2017 07:15 Skribent: Anders Olsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Örkelljunga Rodd & Kanotklubb - Kanot
Peter Engström, Lyckstavägen 21G
28635 Örkelljunga

Besöksadress:
Örkelljunga Rodd och Kanotklubb, Abborrstigen 3
28635 Örkelljunga

Kontakt:
Tel: 0704159980
E-post: This is a mailto link

Se all info