Hoppa till sidans innehåll

Lathund för tävlande och föräldrar


Tävlingsinformation

 Detta gäller för tävlande i ÖRKK:

*Lista för tävlingsanmälan här "ÖRKK tävlingsanmälan"
* Klubben betalar startavgifter så långt ekonomin tillåter.
* Varje enskild tävlande/familj står för resekostnader och boende själva, givetvis kan man samåka och hitta lösningar på boende men det tar vi i planeringen inför varje enskild tävling.
* Vi har som mälsättning, 1 vuxen per 2 ungdomar på tävlingar
* Inbjudan till tävlingarna läggs ut på Skf´s hemsida under årets gång, Jag (Anders) ska försöka hålla koll.
* De flesta tävlingar är fr. 12år, bortsett från Skåneligan som har en nedre gräns på 10år.

Lathund för de aktiva som vill tävla

Du som vill anmäla dig till en tävling, prata med Dina föräldrar och prata med Din tränare, anmäl dig sedan via Anmälningsformuläret.

Betala in lunch/matbeställning (framgår på tävlingsinbjudan om detta finns) Ange den tävlandes namn och namn på tävling (ex Lars Svensson, SUC Lidköping) Det är den aktives eget ansvar att betalning sker. Anmälan + Betalning= Får starta.

Kontrollera tävlingarna på Tävlingsinbjudan/anslagstavlan, så att Du vet vilket datum som gäller för anmälan. OBS! Att det finns ett sista anmälningsdatum internt inom ÖRKK vilket är en vecka innan arrangörens (gäller ej Skåneligan).

Om du anmäler dig efter att anmälningstidens utgång, får du själv betala efterannmälningsavgiften om sådan finnes.

Om Du blir sjuk inför en tävling, måste Du se till att Du stryks från tävlingen. Du tar själv kontakt med tävlingsarrangörer eller klubbens lagledare. Har Du inget giltigt skäl för att Du uteblir, får Du själv stå för anmälningsavgift/strykningsavgiften.

Dag för lastning dagen innan tävling eller samma morgon. Kanoterna ska lastas/lossas gemensamt och du skall vara med och ta fram din kanot och hjälpa till vid lastningen. Ordnar du transporten själv kan du lasta/lossa när det passar dig själv bäst.
OBS! Kontrollera alltid vid lastning att sits och fotstöd inklusive skruv och mutter är fastspända ordentligt.

Lagledaren talar om vad (mer än kanoter) som skall lastas inför en tävling (tex nummerlappar, tält, sjukvårdsväska, klockan etc.).

Det är inte föräldrarna som skall lasta/lossa och rulla remmar. Det är Du som ska tävla! Om ALLA hjälps åt, går det fortare och alla kommer hem tidigt.

Normalt kör föräldrarna eller de aktiva med egen bil till tävlingarna. Försök gärna komma överens om att ta med någon extra i bilen för att minska resandet.

Avresan sker beroende på hur långt bort tävlingen sker. Räkna med att åka tidigt på eftermiddagen på fredagen före tävlingar som ligger 30-50 mil bort.

Klubbtältet skall resas på tävlingsplatsen. Tältet är vårt gemensamma omklädningsrum, vilrum och matrum. Håll det rent och snyggt omkring Er på tävlingsplatsen.

Lagledarträff och Tävlingsdräkt/tävlingslinne

På morgonen före tävlingarnas start (i regel en timme innan)n träffas arrangörer och lagledare för att gå igenom tävlingsdagens program. Då meddelas strykningar, efteranmälningar, ändrade tider etc. Tänk därför på att ta kontakt med lagledaren före träffen om du vill ändra något i programmet och efter träffen för att kontrollera om det bestämts något som påveklar din tävling. Det har hänt att lopp har startat tidigare än vad som står i programmet. Mer och aktuella tävlingsregler finner du nedan.

Under tävlingsloppet är det obligatoriskt att bära klubbens tävlingslinne. Linne (och overall, klubbmärken etc.). Tävlar du i besättning (K2 eller K4) måste alla i samma kanot ha likadana tävlingsdräkter.

Här är aktuella tävlingsregler samlade. Läs på dessa innan du tävlar!

Allmänna tävlingsregler

Maraton

Racing (Sprint)

Kanot-SM

.

SUC 

Svenska Ungdoms cupen (SUC) är speciellt avsedd för de yngre kanotisterna, upp till och med H/D16. Man har lite fler klasser än andra typer av tävlingar, 11åringar, 12-åringar etc. i egna klasser. Tävlingarna brukar hållas på sex tävlingsplatser, inklusive tävling med maratondistans.  

Poängberäkning:
I den individuella cupen i SUC får man poäng beroende av placering. Segraren får 28p, tvåan 26p trean 25p, fyran 24p osv. Ingen som går i mål blir utan poäng, dvs. är det fler än 27 deltagare i en klass får alla från placering 28 och upp 1poäng. När poängensedan summeras får man tillgodoräkna sig det bästa resultatet på varje distans och därutöver räkna till ytterligare tre resultat. Även besättningspoäng räknas med i slutpoängen dock kan man max tillgodoräkna sig 3 poäng besättningspoäng totalt. Om flera kanotister slutar på samma poäng vinner den som har den högsta icke medräknade poängen. I klubbtävlingen i SUC får klubben 1p för varje deltagare som går i mål i en final (A, B, C …) oavsett placering. Alla poäng summeras för att kora ”bästa SUC klubb”. Inga klubbpoäng delas ut i besättningslopp.

Utländska kanotister:
Utländska kanotister deltar på samma villkor som svenska kanotister. Detta innebär att en utländsk kanotist kan vinna såväl ett lopp som en hel klass. En utländsk kanotklubb kan även vinna klubbtävlingen.

Nytt för 2014:
Besättningspoäng: Vid de flesta SUC/JUC tävlingar kommer det att bjudas in till någon form av ”lag-tävling” (t.ex. lottad K-2, K-4 eller något annat). Alla som startar i ett sådant lopp kommer att få ta med sig en extra poäng. Man kan erhålla max en poäng under en deltävling.

SUC endast i en åldersklass:
Det kommer inte längre att vara möjligt att samla poäng i mer än en SUC klass under säsongen. Den åldersklass man först deltar i är den man kan samla poäng i.

 JUC

Juniorcupen (JUC) är, som namnet anger, avsedd för juniorer (17-18år).
Tävlingarna brukar hållas på sex-sju tävlingsplatser, inklusive tävling med maratondistans.  

Poängberäkning:
I den individuella cupen i JUC får man poäng beroende av placering. Segraren får 28p, tvåan 26p trean 25p, fyran 24p osv. Ingen som går i mål blir utan poäng, dvs. är det fler än 27 deltagare i en klass får alla frånplacering 28 och upp 1poäng. När poängen sedan summeras får man tillgodoräkna sig det bästa resultatet på varje distans och därutöver räkna till ytterligare tre resultat. Om flera kanotister slutar på samma poäng vinner den som har den högsta icke medräknade poängen. I klubbtävlingen i JUC summeras poängen för alla deltagare som går i mål i en final (A, B, C …).
Utländska kanotister:
Utländska kanotister deltar på samma villkor som svenska kanotister. Detta innebär att en utländsk kanotistkan vinna såväl ett lopp som en hel klass. En utländsk kanotklubb kan även vinna klubbtävlingen.

Nytt för 2014:
Ny klass i JUC:2014 kommer det att finnas H/D-21 klass i JUC med samma regler och poängsystem som i H/D-18. Klubbtävlingen kommer att innefatta både H/D-18 och H/D-21.

DM/Sydsvenska mästerskapen

Skånes Kanotförbund ordnar tillsammans med någon klubb i Skåne eller Småland/Blekinge kanotförbund distriktsmästerskap. Tävlingarna hålls i regel en helg i september. 

Skåneligan

Detta är en tävling som är speciellt avsedd för dig som nyligen gått kanotskolan eller vill prova tävla under mer lättsamma former.       
MålsättningenSkåneligan skall vara en inkörsport för andra tävlingar. Tävlingen är alltså främst till för att stötta de kanotister som tar sina första paddeltag på tävlingsbanan. Detta är de enda riktlinjerna. Vi sätter således inga regler om vilka som får vara med. (Ibland kan det vara nödvändigt att ha med en erfaren kanotist, som stöd för klubbens nybörjare, ibland kan man ha en kanotist som paddlat i 4 år som plötsligt vill börja tävla). Det är upp till respektive klubb att bedöma vad som är lämpligt.

Träningssamverkan: Skånes kanotförbund vill verka för fler gemensamma träningstillfällen. Det är bra om klubbar som arrangerar läger kan bjuda in övriga klubbar. Som ett led i denna strävan, kommer vi att arrangera träningssamverkan i samband med Skåneligantävlingarna. Vid de tillfällen då vi kör gemensam träning svarar deltagarna själva för mathållning.

 

Starttid kl. 18.00 torsdagar och 10:00 lördagar på plats på respektive ort. Samling utsatt tid enligt ovan, på klubben. Ombytt och klar för lastning och gemensam transport.

Nummerlapparna kommer att finnas på plats i Landskrona och tas vidare till nästa tävling därifrån. Nummerlapparna börjar ta slut så ta gärna med egna nummerlappar 1 – 9. 
Varje klubb måste ha som målsättning att delta i så många tävlingar som möjligt.
 
Pris och Poängberäkning:

Klubbarna får ett poäng för varje kanotist som genomför sitt lopp.
Prisutdelning för totalt hopsamlade poäng hålles efter sista deltävlingen i Lödde. Efter
varje deltävling får deltagarna diplom eller annat pris för genomfört lopp. Ev priser på deltävlingarna ordnas av arrangerande klubb.
 
Klasser: H/D 10, H/D 12, H/D 14, H/D 16 samt ledare/föräldrar.
Distanser: 200 och 1000 m eller vad som är lämpligt på tävlingsplatsen.
Ingen tidtagning
Flytväst – givetvis
Ingen deltagaravgift - Priser på deltävlingarna är upp till respektive klubb.

Uppdaterad: 11 SEP 2018 06:35 Skribent: Annika Nielsen LÖKK
Epost: Adressen Gömd

  

Antidoping

 

 Pantamera

 

Hölsansfriskvårdscenter

 

 Gripen stiftelsen

Sparbanken boken

  

Coop logga

 

 Åsbohuslogga

 

 

 

 

Postadress:
Örkelljunga Rodd & Kanotklubb - Kanot
Andreas Engström, Öringstigen 3
28635 Örkelljunga

Besöksadress:
Örkelljunga Rodd och Kanotklubb, Abborrstigen 3
28635 Örkelljunga

Kontakt:
Tel: 0704159980
E-post: This is a mailto link

Se all info