Hoppa till sidans innehåll

Regler


Regler för Motionsserierna

SPELREGLER

Matcherna spelas på tid, 60 min inklusive inbollning. Korta set, först till 4 game med tiebreak vid 3-3, först till 7 med 2 poängs marginal.

Vid ringsignal avbryts spelet omedelbart, dvs påbörjad boll räknas inte.

Flest vunna set eller ledning med minst 2 game i avgörande set ger Matchpoäng 2-0. Lika i set och mindre skillnad än 2 game i avgörande set ger oavgjort och Matchpoäng 1-1.

I dubbel-, mixed och herrsingelklasserna ska som huvudregel sk No Ad används. Det innebär att vid ställningen 40-40 spelas en sista boll avgörande boll i gamet. Vinnaren av bollen vinner gamet. I herr- och damdubbel väljer mottagande par till vilken ruta serven ska spelas, i mixed servar herre mot herre och dam mot dam.

Om spelarna kommer överens är det tills vidare möjligt att inte välja spelformen No Ad.

 

SPELFÖRHINDER och FLYTTNING av match

Vid förhinder skall spelaren alltid försöka byta speldag med annan spelare/par som inte mött din motståndare, sk trepartsbyte.

Misslyckas bytet meddelas receptionen den lediga tiden (sk gröning av tiden). Accepterar motståndaren nytt datum från reservtidlistan så bokas denna omgående på reservtidlistan i hallen. I annat fall skrivs WO-förlust för den som ställde in matchen.

Det är den som ställer in/vill flytta matchen som ansvarar för att ny tid kan hittas.

Om matchen inte blir spelad före sista speldatum är det alltid den som inte kunde spela på ursprunglig dag, som får WO-förlust.

För WO-vinst noteras setsiffrorna 4-0, 4-0 och 2-0 i matchpoäng.

 

SÄSONGSLUT OCH UPP/NEDFLYTTNING:

Vinnare och placering i tabellen avgörs i följande turordning: 1. Poäng – 2. Setskillnad –
3. Gameskillnad. Vid allt lika Inbördesmöte, därefter blir det lottning.

Huvudregeln för upp- och nedflyttning är att vinnande spelare/par går upp och förlorande ner. 

För herrsingeln gäller att från och med höstserierna 2020 kommer, baserat på resultaten från vårserien 2020, de 2 första att flyttas upp och de 2 sista att flyttas ned. Detta för att få en större omsättning i serierna.

Vid luckor i serien tex då någon drar sig ur, förbehåller sig serieansvarig rätten att placera nya spelare/par i lämplig serie efter spelstyrka. Syftet med detta ska vara att deltagarna inom en serie ska ha så lika spelstyrka som möjligt.

Uppdaterad: 14 NOV 2018 22:41 Skribent: Anders Hammarstrand
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Partille Tennis - Tennis
Partille Tennis, Ögärdesv. 2 B
43330 Partille

Kontakt:
Tel: 031444030, 031444075
Fax: 031444075
E-post: anders@partilletenni...

Se all info