Hoppa till sidans innehåll

Komma igång med tävlingsspel


Tennis är en fantastisk idrott på många sätt, inte minst för de spännande möjligheter som finns till tävlingsspel, för alla åldrar och på många olika nivåer. För dig som kommit en bit på vägen med din tennis och som vill ta nästa steg i din utveckling är kanske tävlingsspel en kul och inspirerande fortsättning.

Tävlingsmöjligheter i korthet för:

Tennisskolan

Lilla Klubbtouren

Regionala turneringar

Som spelare behöver man inget godkännande från Partille Tennis sida, det är bara att anmäla sig och spela. Vid osäkerhet om tävlingar och klasser fråga gärna din tränare om råd och tips!

Vuxenträningens deltagare

Partille Tennis motionsserier. Finns en mängd olika att välja bland, se anslagstavlan.

Partille Tennis Företagsserier. Krävs 3 - 5 spelare / lag.

Tävlingar med maxpoäng

Deltagare i motionsserier

Tävlingar med maxpoäng. Exempel Partille Open och Partille Open by Alloffice som Partille Tennis arrangerar.

 

Partille Tennis månadscuper och motionsserier

För våra vuxna medlemmar på Partille Tennis har vi våra motionsserier där det finns flera olika att välja bland. De serier som du kan delta i är singel för damer, herrar och veteraner, dubbel för damer och herrar samt mixed. För att delta i våra motionsserier bör du ha spelat tennis i något år och ha hyfsad koll på tennnisens regler. Du måste också vara medlem i Partille Tennis. Anmälan till dessa serier görs i december för våren samt i mitten av augusti för hösten via de anmälningslistor som sätts upp i tennishallen. Exakta datum anges på dessa.

Tävlingslicens

För att få delta i seriespel och alla sanktionerade tävlingar måste du ha en tävlingslicens, oavsett ålder. Den är gratis till det år du fyller 13 år. Som licensierad tävlingsspelare kan du anmäla dig till alla sanktionerade tävlingar i Sverige. Utöver möjligheten till deltagande i tävlingsspel ingår även en försäkring vid skada i samband med tennisspel, klicka på länken för "licens" för mer info och där du även finner hur du får licens.

Partille Tennis seriespel

Föreningen har ett antal serielag som deltar de de Svenska Tennisserierna eller som deltar i Göteborgs Tennisserier. För att få delta här måste du kontakta de lagledare som Partille Tennis har och som är ansvariga för vilka som spelar. Vilka lag vi har och vem som är ansvarig finner du under seriespel. För att delta i seriespel måste du också ha en tävlingslicens, se ovan. 

Tävlingsspel i turneringar

Under hela året arrangeras det tävlingar runtom i Sverige för dig som vill ta nästa steg utanför Partille Tennis verksamhet. De allra flesta är sk sanktionerade tävlingar, dvs godkända av Svenska Tennisförbundet och Tennis Göteborg. För juniorer är Lilla Klubtouren ett bra första steg utanför klubben. Den arrangeras av Tennis Göteborg på de flesta av anläggningarna runt Göteborg.

Nästa steg är alla övriga sanktionerade tävlingar sk utslagsturneringar, dvs förlorar man första matchen är man ute ur tävlingen. I dessa finns det oftast 9 eller 10 års klasser i poolspel med kortade matcher. Därför är det viktigt att hitta en tävling som är rätt utifrån din spelstyrka och erfarenhet vilket till en början kanske inte är det lättaste.

Tävlingsklasser efter ålder

De allra flesta juniorklasser är upplagda efter ålder. Vanligast är åldersintervallet 10, 12, 14, 16 och 18 år. Några få tävlingar har intervallet 11, 13 och 15 år som tex Next Generation som är Sveriges största juniortävling i tennis. Det finns även några tävlingar med 9-års klasser men dem får man leta efter.

För seniorer finns det veteranklasser i olika tävlingar och som för damer startar vid 30 och sen ofta sker med 10-års intervallerna 40, 50 osv. För herrarna startar veteranklasserna vid 35 och sen i 10-års intervaller 45, 55 osv. Undantag är Veteran SM som har 5-års intervaller.

Tävlingsklasser efter poäng

De flesta seniorklasserna baseras på poäng. Om det är en öppen klass där inga minimi eller maxipoäng står angivet kan vem som helst delta, ofta är dessa klasser begränsade till ett visst antal deltagare vilket gör att man måste ha höga poäng för att delta. I tävlingar där det står angivet en maxpoäng innebär det att klassen bara har spelare upp till det poängantalet som står och du kan då hitta en klass som ligger på din nivå. det kan även stå minimipoäng men är då mer till för att säkra att klassen håller en viss nivå.

Mer information eller frågor

Vill du ha mer information eller har frågor är du välkommen att ringa eller maila undertecknad så berättar jag mer. Tävlingsspel är spännande och kul och något vi arbetar på att utveckla på Partille Tennis.

 

Uppdaterad: 20 APR 2011 18:06 Skribent: Anders Hammarstrand

 

Boka bana

Lediga abonnemang

Ordinarie öppettider tennishall:

måndag - torsdag 07.00 - 23.00

fredag 07.00 - 22.00

lördag 08.00 - 18.00

söndag 08.00 - 22.00  

De tider då receptionen är stängd krävs kod.

Kod får du i matchi vid bokning.

Lampor tänds 15 minuter före spel och släcks 15 minuter efter bokad tid.

Öppettider reception:

måndag - fredag 09.30 - 20.00

lördag 09.00 - 18.00 

söndag 10.00 - 17.00

Förmiddagsdubbel

Dubbelspel för seniorer, 45+ med matchvana

måndag 10 - 12.00

onsdag 10 - 12.00

fredag 09 - 11.00 start fredag 28 augusti

Anmälan för spel sker senast  20 minuter före start

60 kr medlem, 80 kr icke medlem 

Kontakt:

Reception: tfn 44 40 30

Kansli: tfn 44 40 75, mail info@partille tennis.com

Tränare: tfn 44 04 04, mail This is a mailto link

 

Postadress:
Föreningen Partille Tennis - Tennis
Partille Tennis, Ögärdesv. 2 B
43330 Partille

Kontakt:
Tel: 031444030, 031444075
Fax: 031444075
E-post: anders@partilletenni...

Se all info