Hoppa till sidans innehåll

Hur vi tränar Naginata i FSKA


Som nybörjare handlar den första tiden om att vänja sig vid det långa vapnet. Genom att använda kroppens och händernas rörelser sätter man fart på bladet och kontrollerar dess väg.


Under första terminen koncentrerar man sig på att lära sig grunderna, hugg mot alla träffpunkter; huvud, tinning, hals, mage, ben och handled, samt hur man skyddar sig mot dessa attacker och hur man rör sig under strid.


När grunderna börja sitta går vi över till att inkludera rustningsträning, då ser man tydligt om man träffar på rätt ställe, rör sig tillräckligt snabbt och om man klarar av att försvara sig. Alla delar är viktiga och intressanta och går att utveckla under många år av träning.

 

FSKA:s Naginatagrupp brukar varje år ta in en japansk sensei vid läger eller tävling och vi ser även till att delta på så många internationella event som möjligt.

 

Ingen egen utrustning krävs till en början, naginator och rustningar finns att låna. Som nybörjare går det bra att träna vanliga träningskläder, träningen sker barfota.

Uppdaterad: 06 DEC 2010 09:55

Postadress:
Föreningen Stockholms Kendoallians - Budo & Kampsport
Sida Yin lgh 1403, Tätorpsvägen 13
12831 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info