Hoppa till sidans innehåll

Uppdatering

30 APR 2020 12:55
Badhuset öppnar igen. Våra ansvariga håller på att pussla med verksamheten så att vi ska kunna fortsätta med simskola och tekniksimskola.
  • Uppdaterad: 30 APR 2020 12:55

Hej Allesammans

 

Badhuset öppnar!

 

Vi står nu inför att badhuset öppnar igen då Trelleborgs kommuns ledning har fattat beslutet att Badhuset skall öppna för simföreningarna och för skolbad.

 

Trelleborg Sim (TS) är ytterst glada över att kommunen visar, genom öppningen av Badhuset, att simning och att lära sig simma är viktigt för kommunen och dess invånare. TS tackar kommunledningen och Kultur & Fritidsförvaltningen för det goda samarbete som finns oss emellan.

 

Sommaren kommer med stormsteg och vi i TS kommer nu göra allt som står i vår makt att försöka fortsätta på vägen att leverera kvalitativ simskola och träning, ända in i kaklet. Vi vill att alla skall kunna njuta av bad, vatten och stränder under säkra former även i sommar.

 

För Simskola, Teknikgrupper och Tävlingsgrupperna är vår målsättning nu att försöka få igång  verksamheterna igen och givetvis se till att de då följer Folkhälsomyndighetens (FHM) rekommendationer med begränsningen att mer än 50 personer får inte vistas samtidigt i lokalen och socialdistansering gäller.

 

Här kommer det bli lite pysslande för de ansvariga men det kommer säkert att lösa uppgiften galant. Vi kan all hjälpas åt att hörsamma de spelregler som sätts upp för att säkerställa efterlevnad av FHM rekommendationer när vi drar igång igen.

 

Till alla er som undrar varför kommunen ändrat sitt beslut ligger mycket i att covid-19 dör i klorerat vatten och att simverksamheten håller sig inom ramen för rekommendationerna från FHM. 

 

Länk till simbassänger och covid- 19 samt FHM:

https://www.svensksimidrott.se/Nyheter/simforbundet/nyheterfranssf/coronavirusochsimbassanger

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/ 

 

Årsmötet

 

Styrelsen har beslutat att ajournera årsmötet framåt igen för att i framtiden sätta ett datum då covid-19 inte längre begränsar möjligheten för att genomföra ett årsmöte.. Styrelsen kommer i god tid, och i enlighet med stadgarna, utlysa årsmöte då datumet för årsmötet blir satt.

 

Avslutningsvis 

 

Återigen visar sig denna förening ha nio liv. Man kan inte mer än vara stolt när man ser hur föreningen sluter sig samman och knyter nävarna i fickorna och kämpar på med eller utan vatten att träna i. Det får en att fundera hur det kommer att bli då motvinden mojnat och medvinden puttar oss alla framåt, vi som älskar simning, vi som älskar att finnas där för våra barn.

 

Tillsammans Starkare

 

Med vänliga hälsningar Styrelsen g.m Ulf Ringström, Sekreterare TS

Skribent: Amanda Olsén
Epost: Adressen Gömd

 

 

Annons trelleborgs energi

 

SvS_Grasroten_föreningsmtr_SplashFacebookVåra sponsorer

  

Postadress:
Föreningen Trelleborg Sim - Simidrott
Hyredammsgatan 1
23144 Trelleborg

Besöksadress:
Hyredammsgatan 1
23144 Trelleborg

Kontakt:
Tel: +4641018060
E-post: This is a mailto link