Hoppa till sidans innehåll

Trelleborg Sim Simskola


VÄLKOMNA TILL SIMSKOLAN I TRELLEBORG SIM!

Simundervisningen i Trelleborg Sim bedrivs i 5 nivåer som följer Svenska Simförbundets Simlinje,  vilket bland annat innebär en kvalitetssäkrad verksamhet där alla simsätten finns med från början.

Grunden i en god simkunnighet är Simningens ABC: Andas , Doppa, Flyta, Hoppa, Glida, Rotera. Här kan du klicka på länken och se vad det innebär och kanske också träna lite i sommar!

 

baddarensk-ldpaddaguldpingvinenfisken_silverhajen guld

BADDAREN

SKÖLDPADDAN, nybörjare och fortsättning

PINGVINEN, nybörjare och fortsättning

FISKEN, nybörjare och fortsättning

HAJEN, nybörjare och fortsättning

 

Efter HAJEN fortsätter man sedan in i Tekniksimskolan (Crawlgrupp & Medleygrupp).

 

Våra instruktörer utbildas i Svenska Simförbundets utbildningsstruktur och genomför årligen även HLR-utbildning. De är vana vid barn och engagerade i sitt arbete. Många av dem har dessutom själva simmat i klubben, vilket ger ett extra engagemang i föreningen. Simundervisningen bedrivs de flesta dagar i veckan både i undervisningsbassängen, i "gamla 25:an" och ”nya 25:an”

Undervisningen bedrivs i grupper om 12-15 barn med 2-3 instruktörer, beroende på nivå. Lektionen är 60 minuter och börjar med 15 min samling/uppvärmning, 30 minuter i vattnet och 15 minuters återsamling.

Vattenvana är alltid en förutsättning för att lära sig simma – Det är, oavsett ålder, första steget mot simkunnighet. Här jobbar vi mycket utifrån Simingens ABC.

När är man simkunnig? Den samnordiska simkunnighetsdefinitionen lyder: "Simkunnig är den som fallit i vattnet, fått huvudet under ytan och därefter tagit sig upp till ytan och simmat 200 meter i en följd på djupt vatten, varav 50 m på rygg." Vårt mål är att alla barn i vår simskoleverksamhet ska uppnå simkunnighet enligt denna definition. Efter detta kan de som önskar fortsätta till teknikgrupper, där man utvecklar simtekniken inom de fyra simsätten och, om man vill, börja
tävla i liten skala.

Frågor besvaras av dagansvarig på plats under undervisningen eller av instruktören efter undervisningens slut.

 

Uppdaterad: 08 MAR 2018 10:40
Epost: This is a mailto link

 

 

Annons trelleborgs energi

 

SvS_Grasroten_föreningsmtr_SplashFacebookVåra sponsorer

  

Postadress:
Föreningen Trelleborg Sim - Simidrott
Hyredammsgatan 1
23144 Trelleborg

Besöksadress:
Hyredammsgatan 1
23144 Trelleborg

Kontakt:
Tel: +4641018060
E-post: This is a mailto link