Hoppa till sidans innehåll

Vanliga frågor i simskolan


Vanliga frågor och svar - simskolan

Hur är lektionstiden uppdelad? Varje lektionstid är 60 min och omfattar:
Samling, upprop och uppvärmning 15 min
Lektionstid i vatten 30 min
Avslut, dusch och ombyte 15 min
Föräldrarna hjälper till med omklädsel, duschning, toalettbesök
Fotografering är endast tillåtet efter samtycke med simlärare och övriga deltagares målsman

När barnen är sjuka skall de inte komma till simundervisningen
Deltagarna i simskolorna är försäkrade via Folksams Idrottsförsäkring

 

Jag har inte fått någon plats!! Kan jag ställa mig i kö ?

Vi har inget kösystem. Vi har en funktion som heter prenumera. Här ges ni möjlighet att prenumerera på den valda gruppen om den är full och ni får sedan ett mail om där blir platser lediga varpå ni kan gå in och boka er direkt på vår bokningssida.

Vilken nivå ska jag anmäla mitt barn på?

Titta efter på sidan Våra grupper under rubriken simskola. Där beskriver vi vad man ska kunna på de olika nivåerna. Grupperna är indelade efter kunskapskrav.

Mitt barn är redan vattenvant, måste vi ändå börja i Baddaren?

Om ditt barn är vattenvant går det givetvis bra att börja på Sköldpaddan istället MEN barnet måste kunna doppa huvudet obehindrat, ligga och flyta på vattnet i några sekunder UTAN någon hjälp av simhjälpmedel. Tänk på att det kan var bra att börja på en ”lagom ” nivå eftersom det kan ta både kraft och energi att vara i en grupp och ta instruktioner och att vara i från mamma och pappa;)

Varför börjar ni inte att träna de olika simtagen med en gång?

För att bli riktigt simkunnig krävs det att man är vattenvan. Det är viktigt att man vågar lita på att vattnet bär en och att man är bekväm i vattnet. Är man rädd spänner man sig och det tar längre tid att lära sig. Om man låter barnet få tid på sig att få en vattenvana kommer vägen till simkunnighet att gå lättare och det kommer att vara roliga för barnet.

Varför lär barnen sig inte att simma bröstsim först ?

Bröstsim är det simsätt som är svårast för ett barn att lära sig. Det är inte bara svåra rörelser som kräver en viss motorisk mognad, det är även svårt att koordinera. I vår simskola får barnen lära sig alla simsätt. Precis som det är bra att göra många olika rörelser på land så är det även bra att göra många olika rörelser i vattnet.

Varför måste barn som är 7 år duscha själv på helgen?

Åldersintervallet 7 år kommer sig av att det är vid denna ålder som barnen börjar duscha själv i skolan.

Varför är ni 10/15 minuter på land? Varför använder ni inte all tid i vattnet?

Många rörelser som vi försöker lära barnen är motoriskt väldigt svåra. Genom att träna dessa rörelser på land (där alla känner sig trygga) ger vi barnen större möjligheter att klara dem i vattnet. När det gäller de yngre grupperna (framförallt baddare och sköldpaddor) vill vi skapa ett band med barnen så att de litar på oss i vattnet. Detta görs bäst på land där de flesta barn känner sig trygga.

Hur många barn är man i gruppen?

Det är lite olika beroende på hur många ledare samt vilken grupp det är, men någonstans mellan 10-15 barn på mellan 1-3 ledare. Oftast fler ledare på färre barn i de yngre grupperna.

När är vi i den djupa bassängen?

När man rekommenderas att börja silverpingvinen kan man antingen välja att simma i den djupa bassängen eller fortsätta i Undervisningsbassängen en termin till. När man sedan går vidare till Pingvinen är man i den djupa alltid. 

Varför är de i den djupa bassängen?

Att vara vattenvan innebär att man är trygg i vattnet även om det är mycket vatten under dem. Om man måste känna botten hela tiden vågar man inte helt lita på att vattnet bär en .

Vi kan inte komma en gång, kan jag hoppa in i en annan grupp istället så att jag får alla mina gånger?

Tyvärr är detta inte möjligt. Vi har många simlärare som jobbar under veckan och det är ca 600 barn som går i vår simskola. Om vi skulle erbjuda att man kommer i en annan grupp och tar igen så hade det ofta varit en mycket svår situation för simlärarna och de andra barnen i gruppen.

Hur vet jag vad jag ska anmäla till nästa termin?

I slutet av terminen får ni information om vilken grupp ni rekommenderas att välja nästa termin. Sedan är det bara att gå in och boka via bokningssidan när anmälan öppnar.

Uppdaterad: 05 MAJ 2019 13:04
E-post: Adressen Gömd

 

 

Annons trelleborgs energi

 

SvS_Grasroten_föreningsmtr_SplashFacebookVåra sponsorer

  

Postadress:
Föreningen Trelleborg Sim - Simidrott
Östra Vallgatan 4
23152 Trelleborg

Besöksadress:
Östra Vallgatan 4
23152 Trelleborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansli@trelleborgsim...