Hoppa till sidans innehåll

Hästar vi minns


Cato Af Norremosegård

Foto - Micaela Forsman

När fina Cato flyttade till oss hade hans karriär som voltigehäst redan startat tillsammans med Hamre voltige men det gjorde inte saken så mycket lättare. Cato har gett oss så mycket, på både gott och ont. Som Andrea en gång sa, man kan inte leva med honom och man kan inte leva utan honom.

2015 blev hans första SM med oss och Team Cassiopeia gjorde sitt bästa med att sitta kvar på ryggen när domarborden i fina Flyinge plötsligt fick huggtänder under hans uppvisning. 2016 gjorde Team Aquila ett försök, det gick något stabilare, men den här gången kanske det var självaste svenska flaggan som försökte attackera. 2017 var första året för Team Crux att ge sig på Catos tävlingsgalopp. Och den tävlingsgaloppen kämpade de med i 3 hela år vilket som tur var gav resultat.

Cato hade alltid sina knäppa idéer och det var något som aldrig kunde försvinna, det var det som gjorde honom till just Cato. Men när Cato gick bra då gick han bäst. Varenda internationell tränare som har hälsat på har varit sugna på att packa ner honom i väskan till flyget. Från domarna fick han alltid de finaste kommentarerna (kanske för att han alltid envisades med att hälsa med högerhoven viftandes i luften) och från varenda person som har haft lyxen att sitta på hans rygg kommer inget annat än lovord.

Flyinge 2018 gick han som en klocka och verkade helt ha glömt huggtänderna under SM 2015. Fram till Nations cup när det helt plötsligt stod en "kiss and cry-corner" uppställt vid tävlingsvolten som han var helt oförberedd på. Då i stunden kändes det väl lite som ruta noll igen. Men bara några veckor senare bevisade han vad han kunde på SM i Laholm där han tog Team Crux hela vägen fram till SM-silvret.

2019 kändes helt klart som Catos år och tillsammans med Team Crux var siktet inställt mot junior-VM i Ermelo. Cato skötte sig så bra på alla lokala tävlingar och för första gången åkte Cato till CVI Ermelo och skötte sig även där galant. För första gången visade han verkligen vad han kunde varenda tillfälle han fick och hans framtid var den ljusaste av alla stjärnors. 

Tyvärr skadade sig Cato i hagen hemma hos oss under sommaren 2019 och det blev ett väldigt hastigt farväl av vår ljusaste stjärna. Laget och klubben lämnades med ett stort verkande hål som bara en Cato kan fylla. 

Han kommer förevigt att vara saknad av voltigesverige och inte minst av oss i klubben.

 

Foto - voltigefoto

 

Foto - Micaela Forsman

 

Francois

 

Francois, eller Frasse, var klubbens charmtroll. Han galopperar sedan mitten av december 2018 på de evigt gröna ängarna.

Frasse var hur snäll som helst och alla barnens favorit. Ibland fick han dock sina ryck. Plötsligt befann man sig på åkern skubbandes efter en häst som inte alls vill gå åt samma håll som man själv vill. Han har tagit den lilla trappen ut ur stallet några gånger när man glömt stänga dörren.

Men han bråkade inte ofta och i voltigen skötte han sig exemplariskt. Förutom förstås när han var kissnödig. Då kunde han inte gå ordentligt och inget annat fanns att göra än att gå in i boxen och låta honom kissa. Sen kunde vi fortsätta träna.

Även bordskicket är ett ämne för sig. Han kunde inte svälja mot tyngdlagen, utan körde upp mulen i vädret. Ändå hamnade hälften av maten utanför munnen. Gärna på öronen. Kanske hade bristen på tänder något med saken att göra.

Han var väl ändå för söt!

Hööks

Sponsorhuset

Ullmax

Postadress:
Föreningen Uppsala Voltige - Ridsport
Anna Lundström, Bruksförvaltarvägen 42
74350 Vattholma

Besöksadress:
Danmarks Edeby
75598 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info