Hoppa till sidans innehåll

Team Aquila


Team Aquila är ett juniorlag som tränar tillsammans tre gånger i veckan. Två gånger på häst och en gång i gymnastiksal.

 

Tränare:

Andrea Raud

Nora Sandberg Müller

 

Longör:

Linda Jenvall

Häst:

Bellman

 

Voltigörer:

Linnea Pedersen

Alva Ewerlöf

Thea Lundell

Erik Lamvert

Leelo Lennerman

Ebba Wallqvist

 

 

2020 blev laget återigen ett juniorlag efter stora förändringar i klubben. På grund av corona har tävlandet varit på det minsta och eftersom nästan alla i laget är nya fokuseras det för fullt på laganda och hårdträning inför tävlingssäsongen 2021!

Foto: voltigefoto

 

2019 blev laget ett seniorlag och början av säsongen var otroligt skakig. Det blev många avramlingar under både träning och tävling vilket krävde stora förändningar i küren för att kunna anpassa sig till hästens bästa. På Salas tvådagarstävling släppte det äntligen och laget kunde köra igenom två fina kürer utan en enda avramling, hör och häpna.

CVI Flyinge blev en väldigt rolig tävling för laget och SM desto bättre. Under SM på hemmaplan i Uppsala gick guldet för seniorlag till Team Aquila och Diesel kunde inte ha skött sig bättre!

Foto - voltigefoto

Foto - voltigefoto

Foto - voltigefoto

 

2018 var oturen tillbaka och laget som precis hade börjat tävla med Diesel åkte ut för skador på både voltigörer och häst under säsongen. Med ett lag uppfyllt av reserver och en häst som inte kändes helt ren bara några veckor innan SM blev det helt klart inte den bästa uppladdningen inför SM i Laholm, men trots allt lyckades laget ta hem silvermedaljen för juniorlag med tre superfina rundor.

Foto - voltigefoto

Foto - voltigefoto

 

2017 tog laget med säkerhet hem guldet för juniorlag på SM i Örestad tillsammans med Linda Jenvall och Crescendo med tre otroligt vackra rundor.

 

2016 tog laget hem bronsmedaljen för juniorlag på hemma-SM i Uppsala tillsammans med Cato efter en minst sagt turbulent tävlingssäsong med skadade hästar och voltigörer.

 

2015:

På SM i Hamre 2014 blev det en fjärde plats med väldigt liten marginal till bronset. Det gav såklart mersmak och laget fortsatte att träna med stor motivation. Tyvärr var våren tuff med halta hästar vilket gjorde att lagen fick samsas så gott det gick. Trots detta åkte vi till SM/NM på Flyinge med vetskapen om att det kunde räcka till ett guld. Och det gjorde det! Tillsammans med Lex och Linda fick tjejerna ta emot två guldmedaljer runt halsen.

 

2014:

Tjejerna har tränat hårt under 2014 och går ut ännu hårdare under höstterminen då vi lägger till en träning i veckan.

Det stora målet är såklart SM/NM i Hamre och att där få visa upp allt de har lärt sig.

DSC_0030_9

DSC_0028_11

HT 2013:

Laget lyckades knipa silvret på SM i Laholm! Nu är stora målet NM i Danmark sista helgen i september. Efter höstens tävlingar ska vi börja träna på lite svårare kürövningar. 

 

Juniorlaget startades till vårterminen 2011. Första terminen tränade tjejerna tillsammans en gång i veckan och en gång i veckan med sitt ursprungliga lag.

SM 2011 satte vi ihop ett blandat juniorlag med tjejer från lag 1, lag 2 och juniorlaget. Frasse och tjejerna SM-debuterade och målet var såklart att ha superkul!

2012 ändrades reglerna i juniorklassen. Så vi som trodde att vi hade haft hur många år som helst på oss att lära tjejerna sax blev genast lite stressade. Men inte behövde vi bli det. Saxträningen har gått galant.

Inför 2013 satte vi upp målet att tillsammans med Frasse kvala till SM. Och vi hoppas att även Luvan ska kunna gå i svår klass lite längre fram.

Filippa

Inez och Renaz

Foto: F. Anders Åkerström

NM 2013 

NM 2013Nm 2013

 Foto: Calle Forsman

Uppdaterad: 17 APR 2018 15:19 Skribent: Micaela

Hööks

Sponsorhuset

Ullmax

Postadress:
Föreningen Uppsala Voltige - Ridsport
Petter Baeckström, Stabby Allé 12 A
75229 Uppsala

Besöksadress:
Danmarks Edeby
75598 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalavoltige@yahoo...

Se all info