Hoppa till sidans innehåll

Team Crux


Team Crux är ett juniorlag som tränar tillsammans fyra gånger i veckan. Två hästträningar och två träningar i gympsasal blandat med trähäst, styrka, kondition och gymnastik.

 

Tränare:

Andrea Raud

Micaela Forsman

Camilla Berg

 

Longör:

Marie-Louise Westerlund

Linda Jenvall

 

Häst:

Caramba

Apache

 

Voltigörer:

Nora Sandberg Müller

Linnea Jennische

Kajsa Sandberg Müller

Tuva Westerlund

Sofia Börling

Hilma Tunell Bernström

 

 

 

2019 blev Crux ett juniorlag och det blev minst sagt ett händelserikt år. Det tog inte långt tid innan laget insåg sin talang och startade en VM satsning inför junior-VM i Ermelo. Det blev en annorlunda tävlingssäsong med bland annat en start i CVI Ermelo vilket också blev Catos första utlandsresa med voltigen. Cato som alltid varit den knäppa hästen som ingen trodde på skötte sig galant och lagets framtid såg ljus ut.

Tyvärr skadade sig Cato hemma i hagen efter Ermelo och han fick väldigt hastigt galoppera vidare på de evigt gröna ängarna vilket självklart skakade om både laget och klubben. Cato var verkligen one of a kind och kommer för evigt att vara saknad i voltigevärlden.

Laget började träna och tävla på Caramba under resten av säsongen men utan Cato blev VM en lite svårare dröm att nå. 

Tillsammans med Caramba lyckades laget ändå ta sitt första SM guld som juniorlag på hemmaplan i Uppsala.

Foto - voltigefoto

Foto - voltigefoto

Foto - voltigefoto

 

2018 visade Cato upp sig ordentligt på både CVI Flyinge och SM/NM i Laholm och laget kunde försvara sitt SM silver i seniorlag. 

Foto - voltigefoto

 

2017 började laget tävla med Cato och med det tillhörde både ilsketårar och glädjetårar under både träningar och tävlingar. SM 2017 i Örestad tog laget med sig en silvermedalj trots allt.

 

2016 tog laget bronsmedaljen på SM på hemmaplan i Uppsala tillsammans med Lex.

12007268_10154208910472564_1556529442_n

11909843_892125914174999_375557679_n

 

Under våren 2015 tog vi en paus som lag och tävlade istället individuellt och pas de deux. Nu är vi tillbaka som seniorlag och längtar tills vi får komma ut på tävlingsbanan igen!

 

Aachen 2014

 aachen 2014

 

 

2014:

Tema till küren: Oz-the great and powerful. Musiken kommer från filmen och dräkterna är inspirerade av filmen som börjar i svart-vitt och sedan över går i massa färg.

 

Under 2014 har vi gjort en satsning mot WEG. Vi var på två kvaltävlingar, Ermelo och Krumke. I Ermelo gick det inte alls bra, men i Krumke tog vi revansch och gjorde en väldigt bra tävling. Det räckte ändå inte riktigt för att ta oss till VM.

Men vi fick i alla fall åka till Aachen för att tävla och även titta på många av de allra bästa inom voltigen. En fantastisk upplevelse! Aachen blev även Camillas sista tävling med laget innan hon drog till Kanada!

Nu under hösten är det stora målet SM/NM i Hamre. Målet för SM är att hamna högst upp på pallen. Och i NM hoppas vi på medalj. Om några veckor vet vi hur det gick.

 

IMG_7456

IMG_7426

IMG_7446

 

HT 2013:

Det blev inget EM i år, men vi har haft jättekul på de tre internationella tävlingar vi har varit på!

Nu på hösten är det stora målet NM i Danmark i slutet av september! Sedan börjar uppladdningen inför nästa tävlingssäsong.

 

2013:

I år satsar vi mer än någonsin. Vi är ett av två lag som tränar för att få representera Sverige på EM i Österrike i år. Vilket lag det blir vet vi in än, men vi kommer se till att ha roligt på vägen.
Siste helgen i April var vi i Holland och tävlade och kom på en fjärde plats. Målet är att vi ska åka iväg på två internationella tävlingar till, Krumke och Aachen.

 

knä

flygare 

spagat 

 

 

2012:

För första gången åkte laget på en internationell tävling (om man inte räknar NM i Finland 2006..). Ermelo i Holland. Vi valde att starta i CVI** som innebär samma regler som i Sverige. Till vår stora glädje blev det en seger. Men det roligaste var ändå själva upplevelsen. Vi bodde på tävlingsanläggningen med Capriolen som grannar!

Nästa stora mål för året var NM på Strömsholm. Tyvärr var det tillslut bara tre lag med så bronsmedaljen kändes inte som en så stor bedrift, men kul hade vi!

En månad senare var det SM. Som ändå kändes som årets största mål, där vi verkligen ville prestera. Så poängrekord i både grund och avslutande kür kändes fantastiskt. Att det dessutom räckte till silver var dubbel glädje.

 

2011:

Satte upp målet att vi skulle bli A-lag. Förvånade och glada blev vi det redan på vårterminen.

Årets stora mål var såklart hemma-SM. För många var det verkligen "äntligen" när vi fick kliva upp på prispallen och få en bronsmedalj runt halsen.

Dessutom ett fint avslut på en era med Marie-Louise som tränare. Vi har kämpat utan häst, tränat upp hästar, skrattat, gråtit och tränat, tränat, tränat.

 

2010:

Crescendos första SM.
SM:et då vi gjorde en katastrofal bockning eftersom ingen hörde när Camilla räknade. Publiken jublade så mycket! :D
Jag minns det också som tävlingen då jag satt och log på hästen för att vi hade klarat sista blocket.

 

2009:

Året vi helst vill glömma.

Två skadade voltigörer. "Lurar" tillbaka Inga, som har slutat.
Samma dag som vi ska åka till Hamre och SM får vi beskedet att Crescendo är skadad.
Har turen att få låna Brorsan av Lisa och Kristin så att vi ändå kan genomföra SM.
Som han kämpade för oss!

 

2008:

Året då vi inte hade en "färdig" voltigehäst, utan tävlingstränade Crescendo och Andiamo.

 

2007:

Hemma-SM med Castell.

Tävlingen vi kanske mest minns som då vi hade nya dräkter som vi sydde in oss i för att de inte skulle glida.

Så här i efterhand, när man vet att man har utvecklats sen dess, är küren från det SM:et något av det mest fantastiska och roliga som vi som var med då kan titta på.

Uppdaterad: 30 AUG 2017 17:28 Skribent: Micaela

Hööks

Sponsorhuset

Ullmax

Postadress:
Föreningen Uppsala Voltige - Ridsport
Petter Baeckström, Stabby Allé 12 A
75229 Uppsala

Besöksadress:
Danmarks Edeby
75598 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: uppsalavoltige@yahoo...

Se all info