Hoppa till sidans innehåll

SM-GULD till Robert i 3D

26 AUG 2019 20:45
Det blev GULD för Robert Antman efter helgens 3D-SM i Huskvarna. Efter två dagars utmanande banor som gav både kupering, långa håll och varma förhållanden vann han med 9 poäng före närmsta konkurrent.
  • Uppdaterad: 26 AUG 2019 20:45

Första dagen av SM inleddes med helgens och årets mest krävande och utmanande bana, i alla fall för klasserna Barebow, Instinktiv och Recurve. Compound och Långbåge hade en annan bana. Sedan byttes det till söndagen. Det var många tävlande som var lite frustrerade att gång på gång få långa håll och oftast på små mål. Inte nog med långa håll så skulle alla förlika sig med att terrängen var rejält kuperad. De flesta sköt relativt låga poäng första dagen. Även Robert var en av dem, men eftersom resten av konkurrenterna hade samma trend låg Robert tvåa efter första dagens tävling, 11 poäng efter tät. 

 

Robert på uppvärmningen

 

På söndagen när det byttes till den andra banan så blev det en helt annan karaktär. Flackare, mer varierande avstånd och betydligt mer mänskligt att skjuta på. Det märktes även på poängen och de tävlande att banan blev snällare och roligare. Det gick så mycket bättre för Robert att han till och med gick förbi ledaren från dagen innan och förbi upp till första platsen. Där med var SM-guldet säkrat!

Robert kommenterar helgen på det här viset.

"Svåra men vackra banor, men något enklare på söndagen. Är som helhet nöjd med helgens skytte, även om jag kanske hade velat haft lite högre poäng båda dagarna. Men på ett SM räknas enbart medaljer! Är också nöjd med hur jag hanterade helgens skytte rent mentalt och att jag lyckades ta mig ur ett par svackor. Detta är min största sportliga framgång hittills, med stentuff konkurrens dessutom. Otroligt kul att äntligen få vinna ett 3D-SM-guld på seniornivå."

I och med vinsten försvarar Robert klubbens guld i Instinktiv Elit, då Henning Bagge i klubben vunnit tre år i rad. Henning var inte med och tävlade i år. Robert klår inte bara sverigeeliten, utan även de skyttar som ska till VM nästa vecka och tävla i Kanada. 

Även klubbkamraten Fredrik Ingelsson var med och tävlade den här helgen i klassen Barebow Elit. Att sikta på medaljer var inte realistiska mål, utan han kom dit för att slå sitt poängrekord på 348 på en 24-målsbana. Det var en tung första dag, där han inte riktigt tog sig över 300-poängsgränsen. Desto bättre gick det andra dagen då han lyckades hålla fokuset på avståndsbedömningen och alla pilar förutom två i målen. Det slutade med en dagspoäng på 358 poäng, vilket gjorde att han blev nöjd med sin helg också.

 

Fredrik vid helgens största mål

 

"Första dagen var riktigt tuff. Jag är inte van med skytte i så brant terräng, vilket gjorde att jag gjorde ganska många missar. Men banan var riktigt rolig! Var tacksam att andra dagen blev lite lättare. Det gjorde att jag verkligen kunde känna mig säker och äntligen ta mig över 350 poäng. Nu är det bara att sikta ännu högre"

 

Robert och Fredrik vid klubbvimpeln

 

Resultat

Bilder

Skribent: Fredrik Ingelsson
Epost: This is a mailto link

Inomhusträningar A-lokalen 2019/2020

Träningstider A-lokalen

Torsdagar  18.00-20.00

Söndagar 17.00-18.30

Utomhusträningar Rönnåsen

 Från den 20/10-19 så är utomhusbanan i Rönnåsen stängd. Öppnar åter på våren 2020

 

Vill du köpa en fin handgjord Flemish-sträng till din långbåge? 

Kontakta då Robert Antman på This is a mailto link. Ange båglängd och önskat antal kardeler. Nuvarande pris 150 kr/sträng.

 

 

 

räknare 

 


räknare sedan 28/2-10

 

Postadress:
Föreningen Wij Bågskyttar Ockelbo - Bågskytte
Viola Antman, Kolforsen 54
81693 Ockelbo

Kontakt:
Tel: 0730323844
E-post: This is a mailto link

Se all info