Hoppa till sidans innehåll

Dubbel seger på Rejmyre 3D

2018-07-30 12:46
Tredje EM-kvaltävlingen från Rejmyre är avklarat. Det går inte säga mer än att det var en fullkomlig succé för Wij Bågskyttar. Två segrar av två möjliga!
  • Uppdaterad: 2018-07-30 12:50

Ungefär tre mil nordväst om Norrköping ligger Rejmyre. Där hölls den tredje och sista kvaltävlingen i helgen inför höstens EM i Göteborg. Henning Bagge och Ulrika Backman var där för att visa att de är att räkna med och att de vill ha en plats till mästerskapet. Det gjorde dem med besked också!

När tävlingen var slut står både Henning och Ulrika högst upp på pallen i sina klasser "Herrar Instinktiv Elit" respektive "Damer Instinktiv Elit". 

Henning under uppvärmningen

Henning tyckte banan var bra. "Varierande avstånd och målstorlek gjorde banan utmanande men inte orimlig. Dock var det svårt att hålla koncentrationen för att det var väldigt varmt. Efter halva banan började det märkas på poängen också". Efter grundomgången på de 24 målen slutade Henning trea, vilket betydde avancemang till finalronderna. I semifinalen vann han övertygande över sin motståndare och det var inte annorlunda i guldfinalen heller. "Tittar jag tillbaka på min prestation, finns det lite att förbättra. Små saker som att titta i kikaren efter första pilen eller spendera lite mer tid till att bedöma avståndet till målet. Hade jag gjort det idag kanske jag inte haft fyra missade pilar".

Ett vildsvin som mål i skogen

I de tidigare tävlingarna har Ulrika utmanats av sin prestationsångest, som gjort att Ulrika inte varit nöjd med sina tävlingar. Det är en lättad Ulrika som vann. "Jag har under de senaste fem veckorna tränat hypnos och haft mental träning med något som heter "NLP", som enkelt betyder "hjärnans språk programmering". Det har hjälpt mig massor, men det är fortfarande en bit kvar innan jag är i "hamn"." Ulrika vann övertygande i grundomgången och i de senare finalerna. "Jag gillade banan! Upplevde det som att många djur stod på liknande avstånd och sen en del som stod på längre håll. Men det var bara till min fördel eftersom jag gillar längre skjutavstånd"

Framöver väntar 3D-SM i Åtvidaberg 18-19 augusti. Det är inte någon kvaltävling, men ett krav att ställa upp i om man vill vara med i EM.

Resultat

Grundomgång

Finalerna

Skribent: Fredrik Ingelsson
Epost: Adressen Gömd

Inomhusträningar A-lokalen 2018 

Träningarna i Kuxahallens A-lokal är nu slut för den här vintern. Vi startar inomhusträningarna igen i höst. 

 

Utomhusträningar Rönnåsen 2018

Träningarna vid jaktbanan och tavelbanan i Rönnåsen kör vi på torsdagar kl 18.00-19.30 och söndagar kl 17.00-18.30.  

 

 

Vill du köpa en fin handgjord Flemish-sträng till din långbåge? 

Kontakta då Robert Antman på This is a mailto link. Ange båglängd och önskat antal kardeler. Nuvarande pris 150 kr/sträng.

 

 

 

räknare 

 


räknare sedan 28/2-10

 

Postadress:
Föreningen Wij Bågskyttar Ockelbo - Bågskytte
Viola Antman, Kolforsen 54
81693 Ockelbo

Kontakt:
Tel: 073-0323844
E-post: This is a mailto link

Se all info