Hoppa till sidans innehåll

Framgångar för Wij Bågskyttar på NUM

2018-07-03 14:19
I helgen arrangerades Nordiska Ungdomsmästerskapen i Larvik, Norge. Bobbo och Ture Olsson deltog från klubben för att representera Sverige. Vilken succé det blev för våra skyttar!
  • Uppdaterad: 2018-07-03 14:21

Nordiska Ungdomsmästerskapen (NUM) arrangerades av Larviks Bågskytteklubb, en taveltävling på 30 och 50 meter. En helg i Norge som bjöd på riktigt varmt väder, men en del blåst. Domarna var inte pappa Ove så nöjd med. De påstod att Tures stock inte var godkänd att tävla med. Även Bobbos huvudbonad diskuterades det om, om den var godkänd att ha på sig. 

Bortsett från domarstrulet så presterade våra grabbar riktigt bra. Både Bobbo och Ture sköt personrekord på kvalet. I lagtävlingen sköt Bobbo tillsammans med en norsk kille som hette Steinar. Kom precis utanför pallen på en fjärde plats. Ture sköt tillsammans med två andra, Sebastian från Umeå och Sandra från Upplands Väsby, och kom på en fin tredje plats efter en shoot-off som de tyvärr förlorade.

I soloskjutningen gjorde Bobbo en bra insats och vann första matchen med 6-2. I nästkommande match fick han sedan motstånd av killen som vann klassen. Men Bobbo hade i alla fall gett honom rejält motstånd innan han tillslut fick ge sig med några poäng. Bobbo slutade på en åttonde plats i klassen "Barebow Nordic Cadet Men".

Bobbo i solskenet

Ture tog sig desto längre i finalerna. Efter att ha vunnit kvartsfinal och semifinal, stod han tillslut i guldfinalen. Där mötte han Lars Martin Hundskaar Tajet från Norge. Det var en jämn final där Ture fick se sig besegrad med 4-6. "Jag har bara tränat två gånger på 50 meter. Med tanke på det så har jag gjort ett väldigt bra skytte. Men jag är lite missnöjd i sista omgången, där tabben fastnade i strängen. Pilen blev en fyrapoängare och då rök guldet." 

Ture på prispallen

Resultat

Barebow Junior Men

Barebow Nordic Cadet Men

Team Barebow Junior

Team Barebow Nordic Cadet

Fler bilder från NUM hittar du här.

 

 

Skribent: Fredrik Ingelsson
Epost: Adressen Gömd

Inomhusträningar A-lokalen 2018 

Träningarna i Kuxahallens A-lokal är nu slut för den här vintern. Vi startar inomhusträningarna igen i höst. 

 

Utomhusträningar Rönnåsen 2018

Träningarna vid jaktbanan och tavelbanan i Rönnåsen kör vi på torsdagar kl 18.00-19.30 och söndagar kl 17.00-18.30.  

 

 

Vill du köpa en fin handgjord Flemish-sträng till din långbåge? 

Kontakta då Robert Antman på This is a mailto link. Ange båglängd och önskat antal kardeler. Nuvarande pris 150 kr/sträng.

 

 

 

räknare 

 


räknare sedan 28/2-10

 

Postadress:
Föreningen Wij Bågskyttar Ockelbo - Bågskytte
Viola Antman, Kolforsen 54
81693 Ockelbo

Kontakt:
Tel: 073-0323844
E-post: This is a mailto link

Se all info