Hoppa till sidans innehåll

Jakt på guld för juniorer och seniorer

2018-09-12 19:36
3D-SM för några veckor sedan och i helgen var det Jakt-SM. Fem deltagare från Wij Bågskyttar tog sig ner till Skövde och sköt. Även den här gången kom guldmedaljer hem till Ockelbo.
  • Uppdaterad: 2018-09-12 19:36

Årets värd av Jakt-SM var Skövde Bågskytteklubb. Sydväst om Skövde, nära Cleasborg, under två dagar skulle bågskyttar göra upp om segrarna. En omgång på lördagen med 30 mål och på söndagen en till runda på 30 mål.

Deltagare från Wij Bågskyttar var Robert Antman "Herrar Instinktiv Elit", Viola Antman "Damer Långbåge Elit", Tommy Eklund "Herrar Långbåge 60", Ture Olsson "Herrar Barebow 16" och Bobbo Olsson "Herrar Barebow 13"

För Viola var helgen lite motig. Hon sköt många 20-poängare jämfört med resten av hennes konkurrenter, men fick skjuta desto fler antal pilar under helgen. Hon slutar på en åttonde plats. 

I Bobbos klass var det jämnt uppe toppen och höga poäng. Men han var inte långt efter och han skjuter två jämna omgångar under helgen och placerar sig på en fin femte plats.

Bobbo Olsson

Tommy skjuter bra den här helgen och är med i täten och slåss verkligen om guldet. Men lite för många pilar och för få 20-poängare gör att han placerar sig på en bronsplats, precis som på 3D-SM för några veckor sedan. 

I "Herrar Barebow 16" hade Ture bara en konkurrent att utmana och det gick till Tures favör! Träningen inför SM hade inte varit den bästa, men han tyckte ändå att han hade formen för att kunna prestera. "Banorna var bra lagda och målen fina. Lite missnöjd med att bara nå upp till 965 poäng av 1200 möjliga. Men det räckte till guld i alla fall", säger Ture efter helgen.

Ture ska skjuta mot ett rådjur

För Robert blev det också en bra helg! "På lördagen var det utmanande banor med ganska långa håll. Söndagen var mer tekniskt krävande där terrängen varierade och mer uppåt- och nedförsmål", förklarar Robert. På lördagen började inte Robert bra i inledningen. "Jag var inte alls med de första 5-6 målen". Men sedan blev det bättre och bättre ju längre dagen gick och det blev en fjärdeplats efter första dagen. På söndagen var Robert på alerten redan från start. Robert slog till med helgens högsta resultat i "Herrar Instinktiv Elit" och det räckte för att han skulle ta sig ända upp till första platsen, med en marginal på 10 poäng. "Jag är givetvis väldigt nöjd med guldet, men mest kände jag att det här var en seger för mig själv. Har haft ett skyttemässigt ganska tungt år. Är därför extra nöjd att lyckas här i säsongsavslutningen. Detta speciellt i åtanke när jag hade en så pass tung start i lördags, där det inledningsvis kändes helt nattsvart. Är glad att jag inte gav upp vid det tillfället", säger en nöjd Robert.

Robert som precis skjutit iväg en pil

 

Resultat

Fler bilder från helgen hittar ni här.

 

Skribent: Fredrik Ingelsson
Epost: Adressen Gömd

Inomhusträningar A-lokalen 2018 

Träningarna i Kuxahallens A-lokal är nu slut för den här vintern. Vi startar inomhusträningarna igen i höst. 

 

Utomhusträningar Rönnåsen 2018

Träningarna vid jaktbanan och tavelbanan i Rönnåsen kör vi på torsdagar kl 18.00-19.30 och söndagar kl 17.00-18.30.  

 

 

Vill du köpa en fin handgjord Flemish-sträng till din långbåge? 

Kontakta då Robert Antman på This is a mailto link. Ange båglängd och önskat antal kardeler. Nuvarande pris 150 kr/sträng.

 

 

 

räknare 

 


räknare sedan 28/2-10

 

Postadress:
Föreningen Wij Bågskyttar Ockelbo - Bågskytte
Viola Antman, Kolforsen 54
81693 Ockelbo

Kontakt:
Tel: 073-0323844
E-post: This is a mailto link

Se all info