Hoppa till sidans innehåll

JSM gånger tre

2018-07-19 11:39
13-15 juli var en tävlingstät helg för alla juniorer i Sverige. Svenska juniormästerskapen i 3D, fält och tavla stod på schemat. Juniorerna Ture och Bobbo Olsson var där med klubbfärgerna.
  • Uppdaterad: 2018-07-20 10:48

Det började med 3D på fredagen i Oskarshamn. En bana som inte bjöd på så mycket kupering. Men det var en fin och varierande bana med långa och korta håll. Bröderna Olsson sköt bra men det blev ingen pallplats. Närmast var Ture med sin fjärde plats, endast 4 poäng upp till tredje. Bobbo blev sjua i sin klass.

"Skyttet kändes bra över lag men värmen tog ut sin rätt allt efter som" säger Ture.

Bobbo på 3D

Lördagen bjöd på fälttävling i Vetlanda, nästan 10 mil väster om Oskarshamn. Även denna dag var det ingen kupering att tala om. Enligt Ture är det inte hans favoritdiciplin, men trots det gick det väldigt bra för honom. Han vann den omärkta delen och kom tvåa i den märkta. Det slutade med en fin andra plats. Bobbo hade ett jämnt och stabilt skytte och kom sjua. Om det var sol på fredagen var det desto mer varierande den här dagen. Allt från sol, ösregn, blixtrar och dunder.

Ture vid ett fältmål

På söndagen var det tillbaka till Oskarshamn för tavla. Solen var tillbaka med klarblå himmel. Det var bara Ture som tävlade den här gången. I grundomgången slutade Ture på en andraplats bakom Simon Grip Hestner, Östersunds BSK. I semifinal fick han ge sig mot Viktor Berggren, BSK Sturarna. I bronsmatchen fick han möta Maja Rönér och det hela skulle avgöras på en shoot off. Ture sköt en sexa och Maja en fyra. Bronset gick till Ture!

"Skyttet var katastrof, så det var ren tur att jag kom 3a. Över lag så är jag nöjd med de tre dagar som varit. Jag har skjutit långbåge med träpilar på 3D och fälten. På taveltävlingen blev det aluminium, Easton x7"

Pallen på tavla med Simon, Viktor och Ture

Det här var Tures tredje och fjärde mästerskapsmedalj det här året!

Fler bilder från JSM-helgen hittar du här.

Resultat

3D

Fält

Tavla

Skribent: Fredrik Ingelsson
Epost: Adressen Gömd

Inomhusträningar A-lokalen 2018 

Träningarna i Kuxahallens A-lokal är nu slut för den här vintern. Vi startar inomhusträningarna igen i höst. 

 

Utomhusträningar Rönnåsen 2018

Träningarna vid jaktbanan och tavelbanan i Rönnåsen kör vi på torsdagar kl 18.00-19.30 och söndagar kl 17.00-18.30.  

 

 

Vill du köpa en fin handgjord Flemish-sträng till din långbåge? 

Kontakta då Robert Antman på This is a mailto link. Ange båglängd och önskat antal kardeler. Nuvarande pris 150 kr/sträng.

 

 

 

räknare 

 


räknare sedan 28/2-10

 

Postadress:
Föreningen Wij Bågskyttar Ockelbo - Bågskytte
Viola Antman, Kolforsen 54
81693 Ockelbo

Kontakt:
Tel: 073-0323844
E-post: This is a mailto link

Se all info