Hoppa till sidans innehåll

Premiärernas tävling på Lokattsjakten

2018-07-02 16:49
Det var verkligen premiärernas tävling för klubben på Lokattsjakten i Edsbyn. För några var det första tävlingen någonsin att deltaga på och en annan hade en nyinköpt stock som skulle sättas på prov.
  • Uppdaterad: 2018-07-02 17:03

Det var en solig morgon när skaran från Wij Bågskyttar begav sig mot Edsbyn för Lokattsjakten, som även var DM för Södra Norrlands Bågskytteförbund. Från Edsbyns bandyhall åkte vi på mindre asfalterade vägar som sedan gick över till grusbelagda bilsbreda skogsvägar tills vi var framme vid tävlingsplatsen. Till skillnad från nuvarande tävlingars mer vanliga 2-pilsserier på 24 mål hade Edsbyn bestämt att köra på den äldre och mer utmanande varianten 1-pilsserier på 30 mål.

För Fredrik Ingelsson och Pontus Malmström var det den första tävlingen som de deltar på. Fredrik såg med stor spänning fram emot att ge sig ut på banan för att göra sin premiär. Men först var det uppvärmning för att se till att siktet för alla var på topp.

Uppvärmning

Robert som tre dagar innan tävling fick sin nya stock levererad hem till sig hoppades att han på så kort tid skulle kunna göra en bra tävling med den. Det gick faktiskt riktigt bra! Robert slutade på en andra plats i "Herrar Instinktiv Elit", otroligt nog utan någon bom. "Jag glädjer mig mycket åt min andra plats, speciellt när jag inte är så många poäng efter Lennart "Burken" Carlsson som är i landslagsklass. Men det viktiga är att jag kände att skyttet är påväg åt rätt håll. Det blev ju även DM-guld eftersom Lennart tävlar för ett annat distrikt, så det är kul! Plus att nya bågen kände suverän!"

För er som är intresserad av vad det är för båge som Robert sköt med kommer han här med lite info och även hur det kändes att skjuta med den.

"Stocken är en 25" Border CH ILF med micarta och shedua. Stocken har en betydligt tyngre egenvikt än min gamla båge, vilket ger en stabil siktbild och mer förlåtande utrustning. Det tillsammans med ett par snabba Uukha VX1000-lemmar gav en fin kombination."

Robert har siktet inställt på ett vildsvin

Ami Fransson i "Damer Långbåge 13" hade en tyngre dag med skyttet. Tråkigt nog var hon själv i sin klass, men det positiva med det var att hon vann. "Det gick inte bra idag. Beror mest på att jag har en ny pilbåge som jag inte haft tid till att skjuta in. Men jag gillade banan. Rolig där det var en del kluriga mål och några som var lite lättare. På vissa var det svårt att kunna stå bra med fötterna. Jag åker gärna hit igen och tävlar!"

Hur gick det då med premiärskyttarna? Pontus Malmström fick en tung start på sitt första mål med en miss. Men det var inget som påverkade honom och han gjorde en stabil insats. Han slutade på en fin tredje plats i sin klass "Herrar Långbåge 50".

Tommy Eklund som även han tävlade i "Herrar Långbåge 50" tog sig in före Pontus på en andra plats. 

För Fredrik som hade två konkurrenter i "Herrar Barebow 21" blev det en lyckad premiär. Han vann med god marginal och lyckades ta sig över 200-poängsnivån. Imponerande enligt flera stycken med tanken på första tävlingen. "Även om jag ville att det skulle gå så här bra, är jag ändå imponerad över att jag hade så bra skytte fast jag aldrig tävlat förut. Jag gick runt banan och njöt av varje mål jag kom till. Blev lite missnöjd över de tre missar jag gjorde. Men glädjs istället åt att jag lyckade få in tre elvor. Det här gav bara mersmak och jag ska definitivt tävla många gånger till. Med den här vinsten så går jag upp i elit-klass nästa gång."

 

Fredrik siktar neråt mot en krokodil

Fler bilder från Lokattsjakten hittar ni här.

Resultat

Skribent: Fredrik Ingelsson
Epost: Adressen Gömd

Inomhusträningar A-lokalen 2018 

Träningarna i Kuxahallens A-lokal är nu slut för den här vintern. Vi startar inomhusträningarna igen i höst. 

 

Utomhusträningar Rönnåsen 2018

Träningarna vid jaktbanan och tavelbanan i Rönnåsen kör vi på torsdagar kl 18.00-19.30 och söndagar kl 17.00-18.30.  

 

 

Vill du köpa en fin handgjord Flemish-sträng till din långbåge? 

Kontakta då Robert Antman på This is a mailto link. Ange båglängd och önskat antal kardeler. Nuvarande pris 150 kr/sträng.

 

 

 

räknare 

 


räknare sedan 28/2-10

 

Postadress:
Föreningen Wij Bågskyttar Ockelbo - Bågskytte
Viola Antman, Kolforsen 54
81693 Ockelbo

Kontakt:
Tel: 073-0323844
E-post: This is a mailto link

Se all info