Hoppa till sidans innehåll

Regn, rekord och roligt på Gävlebockens 3D

30 MAJ 2019 12:06
En regnig dag fick alla tävlande stå ut med på Gävlebockens 3D när banan slingrade sig på betesängar och snärjig snårskog. Men trots det tangerade och slogs det rekord för Wij Bågskyttar.
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2019 12:06

På Thors 3D förra året var det sagt att vi slog deltagarrekord från vår egen förening. I söndags på Gävlebockens 3D tangerade vi det antalet igen. Elva skyttar tävlade i ett regnigt Gävle och kämpade sig runt banan som med tiden blev en riktig lerig historia. Banan hade hälften av målen ute på ett stort öppet fält där vantligtvis betande kor går runt på sommaren. Långa transportsträckor blev mellan målen och bidrog till att antalet steg för dagen säkert översteg det vanliga för 3D-tävlingar. Andra halvan blev betydligt mer svårforcerad med tätbevuxen snårig skog och där stigen tillsut inte höll för över 100 skyttar. På vissa ställen var det bara att undvika den halkiga bruna marken.

Samlingsplatsen

Men hur gick det då för våra klubbmedlemmar? 

Vi hade en klass som enbart bestod av Wij Bågskyttar. I HLB21 tävlade Ove, Viola och Anna mot varandra där ställningen på pallen blev densamma som deras ordningen i texten. Viola låg först med 7 poäng före Ove när det bara var några mål kvar. Men med en liten sämre avslutning av henne kunde Ove kliva förbi och ta segern.

I juniorklasserna hade vi Ami och Ture i HLB16 och Bobbo HB16. Bobbo kunde lugnt ta sig runt banan utan press och ta hem segern när han lite tråkigt nog var själv i sin klass. I den äldre juniorklassen var det lite mer dramatik. Ture fick efter några mål låna en annans långbåge efter att den han sköt med sprack i den nedre lemmen. Ingen av dem kunde konkurrera om segern och Ture slutade på en andra plats och Ami på en fin tredje plats.

Ture och Ami på prispallen 

I HBE hade det Fredrik tufft med motståndet. En svår klass med flera av världens bästa barebowskyttar på startlinjen. Men än så länge handlar inte målet om placeringar för Fredrik. Det handlar om skyttet och att se till att poängen blir högre. Han slog sitt personbästa och fick 346 poäng den här dagen och var riktigt nöjd med prestationen och slutade på en tolfte plats av fjorton skyttar.

Däremot har Wij Bågskyttar två stycken av sveriges bästa instinktivskyttar och det visade de den här gången och tog en dubbel. I ett tidigare inlägg nämndes att Robert nådde en drömgräns på 400 poäng. Den här gången överträffade han det och slog till med 411 poäng och han var ensam över den gränsen. Robert vann före vår andra instinktivskytt Henning. Henning nämde efteråt att han inte riktigt får till tekniken i sitt skytte och var inte allt för nöjd med sin prestation. Men från klubbens perspektiv är det riktigt roligt att vi har dessa fantastiska skyttar i klubben.

Robert och Henning på pallen

I DIE hade även Ulrika struligt med tekniken och var som Henning inte nöjd med prestationen. Av fem tävlande grep hon i alla fall tredjeplatsen och det var tätt med poängen och inte alls långt upp till vinsten.

Sedan har vi vår riktiga senior i HLB60 i form av Tommy. Han kunde efter dagen se sig hamna på en femte plats med inte allt för många poäng upp till pallen

Bilder

Resultat

Skribent: Fredrik Ingelsson
Epost: Adressen Gömd

Inomhusträningar A-lokalen 2019/2020

Träningstider A-lokalen

Torsdagar  18.00-20.00

Söndagar 17.00-18.30

Utomhusträningar Rönnåsen

 Från den 20/10-19 så är utomhusbanan i Rönnåsen stängd. Öppnar åter på våren 2020

 

Vill du köpa en fin handgjord Flemish-sträng till din långbåge? 

Kontakta då Robert Antman på This is a mailto link. Ange båglängd och önskat antal kardeler. Nuvarande pris 150 kr/sträng.

 

 

 

räknare 

 


räknare sedan 28/2-10

 

Postadress:
Föreningen Wij Bågskyttar Ockelbo - Bågskytte
Viola Antman, Kolforsen 54
81693 Ockelbo

Kontakt:
Tel: 0730323844
E-post: This is a mailto link

Se all info