Hoppa till sidans innehåll

Svåra banor på Gothia Safari

2018-06-26 08:55
Gothia Safari 3D var den andra av fyra kvaltävlingar inför höstens 3D-EM. Vi hade fyra deltagare på plats, dock blev resultaten inte som de tänkt sig. Blev banorna för svår nere i Göteborg den här gången?
  • Uppdaterad: 2018-06-26 09:11

Den 16 juni befann sig fyra deltagare från Wij Bågskyttar i Göteborg på Gothia Safari 3D. Det var den andra av fyra kvaltävlingar till höstens 3D-EM. I en nyhet sedan tidigare vet vi att två av våra skyttar vann sina klasser i den första kvaltävlingen. Men några framskjutna placeringar blev det inte den här gången.

Uppslutning inför tävlingens start

Henning som kom femma i "Herrar Instinktiv Elit" var inte på topp då han var lite förkyld. "Jag hade inte riktigt fokus där det skulle vara och sköt därför inte upp till min bästa nivå."

Men Henning var inte helt nöjd med banläggningen heller och hade en hel del att säga om den. "Banan i sig var inte svår, men den var taskigt lagd! Det var flera mål som var onödigt placerade på det vis att pilarna gick sönder om man missade. I min patrull hade jag en person som tävlade för första gången. Han kom inte runt banan med sina 12 pilar. Min åsikt är även att målen faktiskt stod längre bort än de 30 meter som jag ska ha som maxavstånd. Det saknades även elimineringsrunda som det bör vara vid en uttagningstävling."

I samma klass tävlade även Robert Antman och blev elva. Han hade liknande upplevelse. "För mig var det en av de svåraste banorna jag skjutit. Långa håll och förlust av pilar vid miss på de mål där det var "stenväggar" bakom. Annars var det en utmanande bana i både terräng och genomtänkta mål. Mitt resultat är jag dock inte nöjd med. Ett av de sämsta resultaten jag haft som kanske kan förklaras med tuff bana, annars bara dåligt skytte."

I "Damer Instinktiv Elit" hade vi Ulrika Backman som slutade på en andra plats, endast 5 poäng bakom segraren, i ett glest fält med tre deltagare. Hon hade inte samma syn på banan som Henning. "Jag gillade banan och tyckte terrängen var otroligt fin, men saknade dock elimineringsrundan. Jag kämpar med min prestationsångest och den gjorde att det var omöjligt att prestera något överhuvudtaget. Men jag hade en mer avslappnad känsla än jag hade på Thors 3D förra helgen. Det gjorde att jag inte la så stor vikt vid att det gick dåligt. Jag jobbar på att få självförtroende och harmoni tillbaka."

Viola Antman som tävlade i "Damer Långbåge Elit" avbröt sitt tävlande efter några mål på grund av att det då hade gått sönder för många pilar.

Resultat

Spridd skur av pilar på ett rävmål

 

 

Skribent: Fredrik Ingelsson
Epost: Adressen Gömd

Inomhusträningar A-lokalen 2018 

Träningarna i Kuxahallens A-lokal är nu slut för den här vintern. Vi startar inomhusträningarna igen i höst. 

 

Utomhusträningar Rönnåsen 2018

Träningarna vid jaktbanan och tavelbanan i Rönnåsen kör vi på torsdagar kl 18.00-19.30 och söndagar kl 17.00-18.30.  

 

 

Vill du köpa en fin handgjord Flemish-sträng till din långbåge? 

Kontakta då Robert Antman på This is a mailto link. Ange båglängd och önskat antal kardeler. Nuvarande pris 150 kr/sträng.

 

 

 

räknare 

 


räknare sedan 28/2-10

 

Postadress:
Föreningen Wij Bågskyttar Ockelbo - Bågskytte
Viola Antman, Kolforsen 54
81693 Ockelbo

Kontakt:
Tel: 073-0323844
E-post: This is a mailto link

Se all info