Hoppa till sidans innehåll

Triss i GULD!!!

30 AUG 2018 14:32
Det fortsätter komma in mästerskaps-titlar till Wij Bågskyttar! Den här gången kommer medaljerna från 3D-SM. Faktum är att alla som deltog från klubben kom hem med en SM-medalj.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2018 14:49

På Adelsnäs herrgård i Åtvidaberg samlades bågskyttar från hela Sverige, helgen vecka 33. Svenska mästerskapen i 3D-skytte hade Motala BSK och Åtvidabergs BSK äran att få arrangera. 245 deltagare utspridda på 77 föreningar skulle göra upp om SM-titeln i de 5 olika bågskyttestilarna.

Från Wij Bågskyttar hade vi Henning Bagge och Robert Antman i "Herrar Instinktiv Elit", Ulrika Backman i "Damer Instinktiv Elit" och Tommy Eklund i "Herrar Långbåge Veteran 60".

Robert skjuter mot en liggande hjort

Tidigare från säsongen på uttagningstävlingarna till 3D-EM bestod dem av en grundomgång och sedan finaler. På SM är det lite annorlunda. Där skjuts det en omgång på lördagen, 48 pilar på 24 stycken 3D-mål. Sedan gör man en likadan omgång på söndagen. Sammanlagt skjuter varje deltagare 96 pilar på 48 stycken 3D-mål under helgen. Det sammanlagda resultatet summeras ihop och den med mest poäng blir svensk mästare.

Efter första tävlingsdagen ligger Henning och Ulrika bra med i tät. Henning låg på en tredje plats med 19 poäng upp till ledande man. Ulrika låg tvåa, 20 poäng efter ledningen. Det fanns alltså lite poäng att ta ikapp under andra tävlingsdagen. Robert hade en lite tyngre första dag och placerades på en elfte plats och Tommy på en stabil tredje.

"Överlag var banan, dag ett, ganska enkel. Fem mål stack ut där dem var både snyggt lagda och där svårighetsgraden var hög. Alla mina förstapilar satt som jag ville. Dock gör jag några tekniska fel på mina andrapilar.", säger Henning. Ulrika tyckte hon fokuserade på fel saker. "Banan var enkel och då tänkte jag mer på mina konkurrenter att de skulle skjuta bättre och få högre poäng."

Henning under uppvärmningen

Till andra dagen blev det bättre resultat för alla våra instinktivskyttar. Robert skjuter upp sig till en fin åttonde plats. Uppe i tätposition där Henning är var det få poäng som skulle avgöra placeringarna. Med en fantastisk andra dag skjuter han sig förbi de två framför sig och tar hem segern med 3 poäng och 6 poäng före tredjeplatsen. Även Ulrika skjuter bättre och går om sin motståndare och vinner med klara 41 poäng. Tommy behåller sin tredje plats från första dagen och tar hem bronspengen.

"Andra dagen hade en betydligt svårare bana, vilket passar mig bättre. Andrapilarna satt bättre också i 3D-målen. Jag tränar nog inte mycket mer än mina konkurrenter, men den här helgen var jag helt enkelt bäst. Sen har jag lagt om lite i min teknik, vilket tar lite tid att sätta sig" säger en nöjd Henning. Ulrika tyckte också andra dagen hade en svårare bana. "När det är svårare banor blir det bättre mentalt för mig. Då vet jag att de andra får det svårare att lyckas. Med tanke på att jag gjorde 9 missar på andra dagen och ändå kommer över 300 poäng visar det att de pilar jag tar det lugnt med sitter väldigt bra."

Ulrika under uppvärmning

Den här helgen resulterade i Henning och Ulrikas tredje raka SM-guld i 3D-skytte! 

Men, som rubriken säger ska det blivit tre guld?

Det är nämligen så att Henning och Ulrika tillsammans med Robert tog hem guld i lagtävlingen också. Alla deras poäng summeras ihop och jämförs med de andra anmälda lagen. Då får Wij Bågskyttar en klar seger och vinner överlägset med 204 poäng före tvåorna.

"Det här lagguldet betyder en hel del! Alltid roligt att vinna något tillsammans och det stärker klubbkänslan. Det var kul att vi lyckades försvara guldet i år igen och kunde vinna med så pass stor marginal.", säger Robert efter helgen.

Robert Antman

Resultat

Individuellt

Lag

Fler bilder från tävlingen hittar du här.

Skribent: Fredrik Ingelsson
Epost: Adressen Gömd

Inomhusträningar A-lokalen 2018/2019 

Ingen träning inomhus just nu.

Träningarna drar igång till hösten 2019 igen. 

Utomhusträningar Rönnåsen 

Vi skjuter mellan skidbackarna i Rönnåsen.

Torsdagar kl 18.20-20.00 och söndagar kl 17.00-19.00

 

 

 

Vill du köpa en fin handgjord Flemish-sträng till din långbåge? 

Kontakta då Robert Antman på This is a mailto link. Ange båglängd och önskat antal kardeler. Nuvarande pris 150 kr/sträng.

 

 

 

räknare 

 


räknare sedan 28/2-10

 

Postadress:
Föreningen Wij Bågskyttar Ockelbo - Bågskytte
Viola Antman, Kolforsen 54
81693 Ockelbo

Kontakt:
Tel: 0730323844
E-post: This is a mailto link

Se all info