Hoppa till sidans innehåll

Wij BS presterade på Jarmos 3D

2018-05-28 20:09
I helgen tävlade två skyttar från Wij Bågskyttar på Jarmos 3D, även uttagningstävling till höstens 3D-EM i Göteborg. Både Ulrika Backman och Henning Bagge visade att de vill till Göteborg.
  • Uppdaterad: 2018-05-28 20:41

Mellan 17-22 september avgörs EM i 3D-skytte i Göteborg. Under den gågna helgen har det hållits uttagningstävling i samband med Kungsängens BKs tävling Jarmos 3D.

Wij Bågskyttar hade två representanter i instinktivklassen, Ulrika Backman och Henning Bagge. Båda har tidigare representerat Sverige i både EM och VM. Att de är heta kandidater till EM i höst är det inget snack om. 

I Ulrikas klass "Damer Instiktiv Elit" tävlade 4 stycken i grundomgången, där hon tog hem segern. Hon tyckte att banan var utmanande på det sätt att det var varierande terräng och speciellt att det var långa avstånd på de mindre djuren. Det är precis den typen av banor som gör att de kan utvecklas till bättre skyttar och ha större chans att konkurera med övriga länder. Trots prestationsångest och höga krav på henne själv så tog hon hem segern i klassen. Att slappna av är hennes utmaning framöver och försöka ha kul i det seriösa tävlandet.

I elimeneringstävlingen visade hon fortsatt segervitring och tog hem guldfinalen.

Ulrika Backman högst upp på pallen

Henning hade en jämn kamp om segern i grundomgången, men fick se sig besegrad med 5 poäng. Tvåa i en klass med 12 skyttar. Han tyckte att målen i sig inte var riktigt svåra. Det var mer att skyttet inte fungerade som han ville. 

Sedan när det fortsatte till elimineringstävlingen gick det bättre och han kunde ta sig till guldfinalen och vinna. Han säger att han kan mycket bättre än det han visat i år. Det blir att träna på efter det här för att jobba upp formen.

Henning och Ulrika

Men sammanfattningsvis har våra två skyttar presterat riktigt bra och det ska bli spännande att få se vilka som representerar Sverige i instinktivklassen på EM i höst.

Reultat från grundomgånen kan du se här.

Resultat från elimineringstävlingen kan du se här.

Skribent: Fredrik Ingelsson
Epost: Adressen Gömd

Inomhusträningar A-lokalen 2018 

Träningarna i Kuxahallens A-lokal är nu slut för den här vintern. Vi startar inomhusträningarna igen i höst. 

 

Utomhusträningar Rönnåsen 2018

Träningarna vid jaktbanan och tavelbanan i Rönnåsen kör vi på torsdagar kl 18.00-19.30 och söndagar kl 17.00-18.30.  

 

 

Vill du köpa en fin handgjord Flemish-sträng till din långbåge? 

Kontakta då Robert Antman på This is a mailto link. Ange båglängd och önskat antal kardeler. Nuvarande pris 150 kr/sträng.

 

 

 

räknare 

 


räknare sedan 28/2-10

 

Postadress:
Föreningen Wij Bågskyttar Ockelbo - Bågskytte
Viola Antman, Kolforsen 54
81693 Ockelbo

Kontakt:
Tel: 073-0323844
E-post: This is a mailto link

Se all info