Hoppa till sidans innehåll

Fotbollsfond


Henrik Niemi har alltid brunnit för idrotten i Forsbacka. Han var själv under många år aktiv som spelare i flera av Forsbacka IK:s idrottssektioner och då framför allt inom fotbollssektionen. Inför fotbollssäsongen 2015 saknade FIK ett seniorlag i fotboll. Under den här tiden var Henrik samtidigt ledare för ett av då sammanlagt två/tre ungdomslag i föreningen, pojkar 01–03. På grund av avsaknaden av seniorverksamhet på den lokala idrottsplat-sen Mariehov så gick det diskussioner inom kommunen kring att sluta stötta förening rent ekonomiskt med skötseln av anläggningen. Ett fak-tum som hotade Mariehovs överlevnad. Henrik accepterade inte denna verklighet och bestämde sig för att starta upp ett nytt seniorlag i fotboll i FIK och samtidigt rädda Mariehovs fortsatta överlevnad. Henrik sökte med ljus och lykta efter personer som skulle vilja spela fotboll i FIK och lyckades mirakulöst nog skrapa ihop en intresselista med närmare 40 namn* på. Henrik tog med sig listan till den lokala fotbollsentusiasten Lennart Sundin och lyckades efter mycket gnet och tjat övertala Lennart att gå in som huvudtränare för FIK:s nystartade seniorlag i fotboll. Idag, närmare sju år senare har seniorlaget sensationellt avancerat från div. 6 till div. 2 och väldigt mycket både på och vid sidan av fotbollsplanen har förändrats.
2018 drabbades Henrik av ett hjärtstillestånd som förändrade hela hans liv. Han är idag nästintill helt förlamad från bröstet och neråt och har förlorat stora delar av sin syn och förmåga att prata. Han är däremot vid klart medvetande och en sak är helt oförändrad, den ömsesidiga kärleken och supporten mellan Henrik och spelarna och ledarna runt omkring FIK:s seniorlag i fotboll.
Vem vet, kanske hade fotbollen varit helt frånvarande i Forsbacka idag om det inte var för Henrik. Självfallet ska man både som barn och vuxen i Forsbacka kunna finna en gemenskap i den lokala fotbollen, och som ungdomsspelare i FIK ska det inte finnas några gränser ifråga om hur långt man ska kunna drömma om att nå. Därav väljer vi nu att starta upp Henrik Niemis Fotbollsfond med ändamålet att stötta och utveckla fotbollens fortlevnad i Forsbacka IK.
*En stor del av de 40 namnen hade aldrig tidigare spelat högre upp i seriesystemen än korpen.

Donationer
Vi är hjärtligt tacksamma för alla donationer, stora som små.
Om du vill donera, swisha då ditt bidrag till 123 124 17 85
Alternativt överför till bankkontonummer 8103 - 4, 734 681 110 - 7
Stort tack för ditt stöd!

Personer i fotbollsfonden

Henrik Niemis Fotbollsfond - Facebook-sida

Henrik Niemis Fotbollsfond (PDF)

Uppdaterad: 18 FEB 2022 19:06

Medlem i Forsbacka IK

Klicka här för att se hur du blir medlem

Forsbacka IK samarbetar med

bambusa-txt-n-symbol-logo (3) (4).png

_____________________________


Digital medlemskort

_____________________________

Stötta Forsbacka IK på Bingolotto

_____________________________

Stötta Forsbacka IK när du spelar på Svenska Spel

_____________________________

Forsbacka IK på facebook

  _____________________________

Följ oss på Instagram

_____________________________

_____________________________

_____________________________

Postadress:
Forsbacka IK
Mariehov, Box 17
81803 Forsbacka

Besöksadress:
Idrottsvägen 6
81841 Forsbacka

Kontakt:
Tel: 0738435640
E-post: forsbacka.ik@outlook...

Se all info